3-5 år

0-2 år  |  3-5 år  |  6-8 år  |  9-12 år  |  Vuxna barn
Leksaker, presenter, julklappar, spel, pyssel och pussel för barn som är 3, 4 eller 5 år


Barn som är 3 år tycker ofta om att utforska sitt språk för att få till en mer avancerad kommunikation med sin omgivning. När barnen börja komma upp i 4-årsåldern kan de ofta sitta stilla och vara koncentrerade längre stunder än en 3-åring. Det går även bättre att leka tillsammans med andra barn. Det blir nu roligare att lägga pussel, pyssla och spela enklare spel. Fyraåringar tycker ofta att det är kul att låtsas vara någon annan, att klä ut sig och berätta historier, ofta med hjälp av figurer, bilder eller dockor.

Ett barn som fyller 5 år är fyllt av äventyrslusta. Verkligheten och fantasin går ihop och femåringen skapar sin egen fantasivärld med de mest fantastiska historier. Om man har tur kan man bli inbjuden att få vara med! Femåringen är nyfiken på allt och det är inte ovanligt att man i den här åldern har högt ställda förväntningar på de presenter man hoppas få. Hos många 5-åringar står t.ex. "en levande dinosaurie" högst upp på önskelistan!
Fantasin utvecklas enormt mycket i den här åldern eftersom barnets språkutveckling för det mesta har kommit ganska långt. Rollekar av olika slag är mycket roligt. Ännu roligare blir det om mamma och pappa också är med!
Inträffar födelsedagen på våren eller sommaren är presenter som går att använda utomhus väldigt bra. Även pysselsaker börjar bli kul i den här åldern och ofta kan barnet sitta koncentrerat under mycket långa stunder om man har något roligt att pyssla med.

Filtrera

ABC-boken

149 kr

Mitt favoritdjur

99 kr 49 kr

ABC-Resan

89 kr

Pussel Kroppen

219 kr 199 kr

Pricken

99 kr