Till Adventskalendern

Nu börjar julen närma sig... 

Nedräkningen till julen är en gammal tradition. Genom åren har traditionen förändrats något. Tidigare var det höjden av lycka att få en julkalender med vackra bilder i. Om det dessutom var glitter på kalender var lyckan fullkomlig! Här hittar ni fina, klassiska kalendrar med glitter.

Sen kom chokladkalendrarna och sen leksakskalendrarna.
I min butik har jag varken chokladkalendrar eller färdiga leksakskalendrar. Däremot har jag en massa roliga saker som man kan sätta ihop själv till en kalender utan att det blir alltför dyrt.

Det vanligaste är kanske att man lägger en liten sak i kalendern varje dag. 

Om man tycker att det blir för mycket kan man göra så här:

 1. Istället för en present varje dag får barnen en liten present vid varje advent (varje söndag). Kanske i samband med att man tänder adventsljuset. Det blir då en symbolisk nedräkning fram till jul med fyra små presenter i stället för 24.
  Här hittar du alla fina saker som kostar under 100 kr.

  eller

 2. Välj presenter som du kan dela upp på flera dagar. På så sätt blir kostnaden mindre och när ni har kommit fram till jul så har barnet samlat på sig alla delar av något. Här hittar ni saker som är tänkta att dela upp och nedan följer lite exempel på hur man kan göra:

  Vik djur eller drakar
  Varje förpackning består av 5 olika varelser som kan vikas ihop och sedan lekas med. En förpackning kan delas upp på 5 dagar i adventskalendern.
  De kostar 79 kr och du hittar dem i listan nedan.  Pysselkort
  Dessa förpackningar innehåller 30 pysselkort av olika slag. Varje låda innehåller en viss typ av pyssel. Eftersom det är lösa kort är det inget problem att dela upp dem mellan flera olika luckor i kalendern.
  Det medföljer även en penna. En förpackning med 30 pyssel kostar 69 kr och du hittar dem i listan nedan:

  Dockskåp med klistermärken
  Denna fina pysselbok är som ett dockskåp. Möblerna följer med i form av klistermärken. I första luckan kan man lägga själva boken och i de efterföljande luckorna fram till jul delar man upp möblerna så att det blir lagom många i varje lucka. På det sätter blir det lite pyssel varje dag när barnen kan klistra in dagens möbler och se hur dockhuset fylls mer och mer ända fram till julafton.
  Pysselböckerna finns i två olika varianter nedan och koster 85 kronor.


Lycka till och ta det lugnt i julstressen, både för din och barnens skull.

Allt gott!
Mr Humblebee