Till Adventskalendern

Snart är det första decemberNu börjar julen närma sig... 

Nedräkningen till julen är en gammal tradition. Genom åren har traditionen förändrats något. Tidigare var det höjden av lycka att få en julkalender med vackra bilder i. Om det dessutom var glitter på kalender var lyckan fullkomlig! Här hittar ni fina, klassiska kalendrar med glitter.

Sen kom chokladkalendrarna och sen leksakskalendrarna.
I min butik har jag varken chokladkalendrar eller färdiga leksakskalendrar. Däremot har jag en massa roliga saker som man kan sätta ihop själv till en kalender utan att det blir alltför dyrt.

Det vanligaste är kanske att man lägger en liten sak i kalendern varje dag. 

Om man tycker att det blir för mycket kan man göra så här:

 1. Istället för en present varje dag får barnen en liten present vid varje advent (varje söndag). Kanske i samband med att man tänder adventsljuset. Det blir då en symbolisk nedräkning fram till jul med fyra små presenter i stället för 24.
  Här hittar du alla fina saker som kostar under 100 kr.

  eller

 2. Välj presenter som du kan dela upp på flera dagar. På så sätt blir kostnaden mindre och när ni har kommit fram till jul så har barnet samlat på sig alla delar av något. Här hittar ni saker som är tänkta att dela upp och nedan följer lite exempel på hur man kan göra:

  Vika pappersfigurer
  Här finns flera olika varianter att välja bland. En förpackning kan ofta delas upp i flera dagar i adventskalendern.
  Du hittar flera varianter i listan nedan.  Pysselkort
  Dessa förpackningar innehåller ca 30 pysselkort av olika slag. Varje låda innehåller en viss typ av pyssel. Eftersom det är lösa kort är det inget problem att dela upp dem mellan flera olika luckor i kalendern.
  Det medföljer även en penna. Det finns flera olika varianter att välja mellan och du hittar dem i listan nedan.

  Pysselböcker i form av dockskåp med klistermärken
  I min butik finns det ofta fina pysselböcker i form av dockskåp. Möblerna följer med i form av klistermärken. I första luckan kan man lägga själva boken och i de efterföljande luckorna fram till jul delar man upp möblerna så att det blir lagom många i varje lucka. På det sätter blir det lite pyssel varje dag när barnen kan klistra in dagens möbler och se hur dockhuset fylls mer och mer ända fram till julafton.
  Pysselböckerna finns i olika varianter nedan.


Lycka till och ta det lugnt i julstressen, både för din och barnens skull.

Allt gott!
Mr Humblebee

Filtrera