Diamoniak - Spel om häxor och feer från Djeco

  • 119 kr

Här gäller det att bygga sitt slott fort innan de elaka häxorna kommer och förstör. Har du en god fé kan du dock mota bort den elaka häxan. Liten ask.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Dela

Här gäller det att bygga sitt slott fort innan de elaka häxorna kommer och förstör. Har du en god fé kan du dock mota bort den elaka häxan. Om någon annan har tagit dina slottsdelar kan du också byta till dig dem med hjälp av diamanter.

Hitta din egen strategi för att först blir klar med ditt slott!

Från Djeco

15-30 minuter
Från 5 år
2-4 spelare 
Bra kalaspresent till barnkalas
Bra på resa. 11x15,5x1,3cm


________________________________________________
Vad tycker de som spelat?

- Jättekul, men nervöst att häxan ska komma när man är nästan klar med sitt slott! Det här är ett av mina favoritspel!- 8-åring

- Kul och spännande även för vuxna. Bra med lite strategiskt tänkande så att man får avgöra om man ska köpa slottsdelar för diamanterna eller chansa på att fortsätta plocka upp kort - Pappa

________________________________

Spelets mål: Vara först med att bygga ett slott i sin färg.

Spelförberedelser: Lägg korten i en hög med baksidan uppåt mitt på bordet.

Spelets gång: Den yngsta spelaren plockar ett kort som hon visar för de andra spelarna. Under partiet är spelarna tvungna att plocka kort i korthögen minst en gång; därefter får de själva bestämma om de skall plocka ett nytt kort eller passa ...

När ett kort plockas från korthögen finns det fyra möjligheter:

– Spelaren tar ett slottskort: Om spelaren ännu inte har börjat bygga ett slott, lägger hon det framför sig och måste sedan bygga ett slott i den färgen (utom om en annan spelare redan bygger ett slott i den färgen). Under de följande turerna kan hon bygga vidare på sitt slott med alla slottskort i den färgen; slottskort i andra färger lägger hon på sin högra sida. (Hon kan göra sig av med dem eller sälja dem till någon annan spelare längre fram i partiet.) Efter att ha plockat ett slottskort får spelaren fortsätta plocka.

Spelaren plockar ett fekort: hon lägger det på sin högra sida och får fortsätta plocka kort.

Spelaren plockar ett diamantkort: hon lägger det på sin högra sida och fortsätter plocka. Med diamantkorten får spelaren köpa ett slottskort av en motståndare för att bygga vidare på sitt eget slott (tre diamantkort i utbyte mot ett slottskort).

Spelaren plockar ett häxkort:

– Otur! Spelaren lägger tre av sina kort (diamantkort, delar av slott som andra spelare håller på att bygga eller sitt eget!) + häxkortet; sedan är det nästa spelares tur. (Om hon har mindre än tre kort kvar, lägger hon bort alla hon har kvar.)

– Om spelaren har ett fekort får hon använda det för att mota bort häxan genom att lägga både häxkortet och fekortet bredvid högen. Sedan är det nästa spelares tur.

Vem vinner? Vinnare är den första som lyckas bygga ett helt slott (sex kort av samma färg).

__________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.