Granen som längtade - En saga om att längta bort och hitta hem

  • 129 kr

En saga om att längta bort och att hitta hemVart ska du vind? frågade granen. Jag ska ut i världen och virvla runt, svarade vinden. Ta mig med, sa granen.

Dela

En saga om att längta bort och att hitta hem

Vart ska du vind? frågade granen.
Jag ska ut i världen och virvla runt, svarade vinden.
Ta mig med, sa granen. Fäll mig och låt mig följa dig!
Vill du verkligen det? frågade vinden.
Ja, jag vill se världen, sa granen.
Och vinden tog i. Men granen stod där den stod, fast rotad i marken.

Granen som längtade handlar om en småvuxen skogsgran som vill se sig om i världen, men som står stadigt där den står. Inträngd som den är mellan höga tallar och yviga äldre granar, ser den inget annat än andra träd och den längtar bort. Och en dag kommer två män med en motorsåg  

Granen som längtade är en vacker bilderbokssaga om livet. Om drömmar, förväntningar och överraskningar. Men framförallt om att hitta sin plats i livet.  

Granen som längtade är en mycket fin högläsningsbok som kan leda till samtal om förväntningar och drömmar, om livet och döden. [ ] De vackra, vänliga och ibland lite spännande illustrationerna sträcker sig generöst över varje uppslag och utgör en stor behållning av boken. Även jag som vuxen bläddrar gärna igenom boken gång på gång och njuter av bilderna.  Mona Örjes, BTJ-häftet nr 2, 2022.

_______________________

Tyckt av de som läst:

"Granen som längtade är en vacker och fin bok som handlar om en gran och dess önskan om att se något annat än platsen den sitter fast på.
Egentligen handlar den om livet och kanske vill den säga oss att vi ska uppskatta det vi har och kanske tom det enkla här i livet.
Självklart tänker jag på HC Andersen och hans bok Granen när jag läser boken och det känns lite som en nytappning. Det är dock ok.
Ljuvliga illustrationer och fin text om längtan efter något annat. Jag gillar att de kring grannen försöker få grannen att förstå att hen har det bra. Att hen har sin plats. Samtidigt måste granen få leva sitt liv, göra sina misstag eller chansningar.
Vi får följa granen i skogen, som ståtlig julgran och även vägen till värmeverket. Det var lite jobbigt för både mig och Philip att läsa den biten. Samtidigt så verkar granen väldigt nöjd. Som att hen har levt livet precis så som den önskar. Läs boken om ni har möjligheten.
Hoppas att Sofia Hedman och Emelie Gårdeler skapar fler böcker framöver."
Gustavs bokhylla

"Granen längtar ut i världen och vill se annat än träd. Granen är kort och kan inte ens se över de andra granarna. Granen står i skogen och avundas älgen, haren och fågeln som får se så mycket annat än bara skog. Inte ens den kraftiga vinden lyckas fälla granen och ta med den ut i världen. Men en dag kom människor och tittade på granen¿ Granen som längtade är en fantastiskt fin och vacker bok på alla sätt. Det är en bok om att längta bort, att hitta sin plats i livet samt att vara tacksam för det liv man har fått. Texten varvar mellan dialog och berättande, språket är vackert, flyter fint och är behaglig att läsa. Illustrationerna är fantastiska, varje illustration är som en vacker tavla. Julklappstips till barn i ålderskategorin 3-6 år!"
Karina