Alban av Barbro Lindgren

  • 79 kr

Den här boken är en klassiker om hunden Alban och hans fantastiska hundliv. Boken börjar med den dagen han föds på den varma ängen och slutar den dag han dör.

Dela

Den här boken är en klassiker om hunden Alban och hans fantastiska hundliv. Boken börjar med den dagen han föds på den varma ängen och slutar den dag han dör. Men dessemellan hinner Alban leka mycket, hitta sin försvunna pappa, träffa Kärleken Melitta och själv få barn och barnbarn!

En underbar kultbok från 70-talet!

Barbro Lindgren, född 1937, är en mycket originell och personlig författare. Hon utbildade sig på Konstfack och Konstakademin.Alban : popmuffa för små hundar har hon både skrivit och illustrerat.

_______________________

Tyckt av de som läst:

"Albans resa från vaggan till graven är ett lysande epos i miniatyr. Jag läste boken för mina barn för trettio år sedan, och har länge letat efter den att läsa för barnbarnen. Nu finns den i nytryck. Lite mindre storlek, så som förlagen ofta gör vid återutgivningar, men annars precis vad jag saknat."
HuS

Sagt om författarinnan:

"Hon har vidgat ramarna för vad man skriver om. Man vet aldrig vad det är som kommer, hon är vild i sitt skrivande och har mycket humor. För mig har det varit viktigt och utvecklande."
Eva Eriksson, barnboksillustratör och långvarig samarbetspartner

"Barbro Lindgren är ballast av alla hon har absolut gehör, man tror på var enda ord och hon får det personliga att bli allmängiltigt. Dessutom är hon en eminent tecknare."
Stina Wirsén, illustratör och tecknare

"Hon har gjort böcker i alla genrer och för alla åldrar med ett väldigt stort register när det gäller tankar och känslor. Hon har överskridit gränserna och varit en verklig föregångare."
Anna-Clara Tidholm, författare och illustratör

"Hon var först med att hålla ett konsekvent barnperspektiv, se på världen med barns ögon, att vara i femåringen. Min uppfattning är att hon startade den traditionen i Sverige. Att få illustrera hennes fantasirika texter är en stor gåva."
Pija Lindenbaum, barnboksskapare och samarbetspartner

"Hon har ett speciellt språk och att skriva för barn är en konst. Hennes texter lämnar utrymme åt bilderna och när man arbetar med henne får har man fullständig frihet."
Olof Landström, illustratör, animatör och samarbetspartner