Piratatak - Bygg ditt skepp fortast! från Djeco

  • 119 kr

Använd din egen strategi för att bli först med att bygga färdigt ditt skepp först av alla i detta roliga kortspel. - Snabba leveranser!

Använd din egen strategi för att bli först med att bygga färdigt ditt skepp först av alla i detta roliga kortspel.

Från Djeco.

15 minuter
Från 5 år
2-4 spelare
Bra kalaspresent
Bra resespel 8,5 x 11,7 x 2,8 cm


Vad spelet går ut på: Att först bygga ihop sitt skepp i den egna färgen.

Förberedelse: Blanda korten och lägg dem i en hög med baksidan upp.

Så här går spelet till: Spelarna tar upp ett kort i högen och visar det för de andra spelarna. Man spelar en i taget, medurs. Spelaren måste ta upp minst ett kort i högen. Sedan kan spelaren välja att avstå från att ta upp fler kort..

4 möjligheter:

- Spelaren tar upp ett skeppskort: Om spelaren inte har börjat bygga ett skepp lägger spelaren kortet framför sig. Spelaren har nu börjat bygga ett skepp i denna färg och måste fortsätta byggandet med den färgen. (Undantag om en annan spelare redan bygger sitt skepp i den färgen). Om spelaren får upp skeppskort i andra färger lägger hen undan dessa till höger om sig. (Spelaren kan göra sig av med skeppsdelarna eller låta någon köpa dem senare) När man har tagit upp ett båtkort, får man ta upp fler kort i högen om man vill.

- Spelaren får upp ett kanonkort: Han lägger det åt höger och kan sedan fortsätta att ta upp kort.

- Spelaren tar upp ett guldmynt: Han lägger det åt höger och han får fortsätta att ta upp kort. Med guldmynten kan en spelare senare köpa ett båtkort av en annan spelare för att bygga vidare på sin egen båt. (För 3 guldmynt får man ett båtkort)

Varning:

- Om spelaren vill köpa ett båtkort (bara ett per varv) får han inte ta upp något kort.

- Motspelaren har inte rätt att vägra sälja ett båtkort.

- Spelaren tar upp ett sjörövarkort:

- Otur! Spelaren lägger 3 av sina kort + sjörövarkortet bredvid högen och sedan är det nästa spelares tur. (Om spelaren har mindre än 3 kort kvar måste hen lämna alla sina kort).

- Om spelaren har ett kanonkort skjuter spelaren mot sjörövaren med kanonen och klarar sig! Både kanonkortet och sjörövarkortet läggs i slänghögen och sedan är det nästa spelares tur.

Vem vinner? Vinner gör den som först har fått ihop ett helt skepp (6 kort i samma färg).

***

_________________

Djeco har leksaker, pussel, spel och pyssel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.