Två spel i en väska (Fia med knuff och Gåsspelet)

  • 199 kr

Den här fina lilla väskan innehåller två roliga spel för hela familjen, där även de yngsta kan vara med. Det är Fia med knuff och Gåsspelet.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Dela

Den här fina lilla väskan innehåller två roliga spel för hela familjen, där även de yngsta kan vara med

Det är Fia med knuff (här kallat Hästspelet) i en förkortad variant med färre rutor och 2 istället för 4 pjäser. Passar bra för lite mindre barn som kanske inte orkar spela klart en vanlig omgång med Fia med knuff.

Det andra spelet heter Gåsspelet och är ett klassiskt tärningsspel. Perfekt som första tärningsspelet för mindre barn.

Antal spelare: upp till 4 spelare per spel.
Från 3-6 år
Förpackningsstorlek: 20 x 14,5 x 6 cm

Från Djeco

Hästspelet (Fia med knuff i miniformat)

Vad spelet går ut på: Att komma först till mitten av spelplanen med sina 2 hästar.

Så här går spelet till: Varje spelare ställer sina hästar i stallet med sin färg Den yngsta spelaren börjar och kastar tärningen. För att ta ut en häst ur sitt stall och ställa den på den första rutan i sin färg stjärnruta) måste spelaren slå en sexa. När en häst väl har kommit ut gården så många rutor som tärningen visar. När en spelare slår en sexa med tärningen får han slå om. För varje tärningskast får man flytta 1 av de 2 hästarna.

Specialfall

• Man får inte gå förbi en ruta där det redan står en häst utan måste stanna på rutan framför.

• Om man däremot hamnar på en ruta där det redan står en häst ställer man sig där och den andre får gå tillbaka till sitt stall. Efter ett helt varv ställer alla sina hästar på den sista rutan på sin bana (rutan med en hästsko i samma färg). Om man får fler prickar på tärningen än antalet rutor man måste gå för att komma dit, får hästarna gå tillbaka lika många rutor som det är för många prickar. När man till slut har hamnat på den rutan måste man först slå en 1:a för att komma till ruta 1 på stegen, sedan en 2:a för att komma till ruta 2, sedan en 3:a för att komma till ruta 3. Med en 6:a slutligen, får den vinnande hästen gå ut.

Gåsspelet

Vad spelet går ut på: Att komma först exakt till ruta 30.

Spelarna slår i tur och ordning och flyttar sin spelpjäs så många rutor som tärningen visar. Om man hamnar på en ruta där det står en annan spelpjäs måste denna spelpjäs gå tillbaka till den ruta som den första spelpjäsen kom ifrån. Om en spelare får 6 vid första tärningskastet går han direkt till ruta 11.

Specialrutor

• Om man kommer till "gåsrutorna" 6, 12, 18 och 24 får man ännu en gång gå framåt lika många steg som tärningen visade vid sista kastet.

• På ruta 9 (groda) får man gå vidare till den andra grodan på ruta 13.

• På ruta 16 (snigel) får man stå över ett slag.

• På ruta 26 (nattuggla) får man gå tillbaka till ruta 22 (daguggla).

OBS: När en spelare går förbi ruta 30 måste han gå lika många steg bakåt som det antal prickar tärningen visar för många. (Du behöver jämt antal prickar på tärningen för att gå i mål).

_________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.