Makalösa pussel

Pussel för vuxna och barn

Pussel 0-10 bitar 

Pussel 11-49 bitar 

Pussel 50-99 bitar 

Pussel 100-499 bitar 

Pussel 500-999 bitar 

Pussel 1000 bitar + 

Annat klurigt pusselpyssel Pussel finns i massor i Mr Humblebees butik. Vare sig du letar efter ett lätt pussel för de minsta eller ett mer utmanande för de större, kommer du hitta det du söker. Alla pussel har vackra illustrationer och är gjorda av gedigna och hållbara material. Vissa pussel lyser i mörkret och vissa pussel är så stora att de passar bäst att lägga på golvet. Det finns en massa barnpussel men också pussel som vuxna kan tycka om att lägga. Flera av pusslen lämpar sig för hela familjen.

De kategorier du kan välja bland är:

 • Pussel 0-10 bitar
 • Pussel 11-49 bitar
 • Pussel 50-99 bitar
 • Pussel 100-499 bitar
 • Pussel 500-999 bitar
 • Pussel 1000 bitar +
 • Annat klurigt pusselpyssel

Hör gärna av dig om du undrar något eller om det är något du saknar.

Allt gott!
Mr Humblebee


Filtrera

Pussel Kroppen

219 kr 199 kr

Hur hittar jag rätt pussel?

Det finns många fina pussel att välja bland. Det kan till och med bli svårt att veta vad man ska tänka på och hitta rätt.

Här kommer ett antal tips för att hitta rätt pussel till ett barn eller en vuxen:

 • Ett barnpussel ska innehålla lagom antal bitar beroende på barnets ålder och uthållighet
  När det gäller pussel till vuxna kommer ju tidsfaktorn och förvaringsmöjligheterna in. Har du möjlighet att låta pusslet ligga framme eller behöver det plockas ihop vid dagens slut?
 • Pusslet ska ha ett motiv som känns tilltalande för den som ska lägga det. Antingen kan motivet vara kopplat till ett intresse eller så är det ett pussel där det finns massor av saker att upptäcka. Kanske är det ett pussel där den som lägger pusslet ska leta efter något eller till och med lösa ett mysterium. Ibland är det de fina färgerna som känns tillräckligt tilltalande för att sätta igång och lägga pusslet.
 • Ett barnpussel ska ha lämplig storlek på bitarna med tanke på barnets ålder och fingerfärdighet. Små barn kan behöva hjälp med att få tag i bitarna. Då kan det vara bra om bitarna har en klassisk knopp mitt på eller någon annan fiffig lösning för att det ska vara lätt att lyfta upp biten.
  Vissa pussel har jättestora bitar. Dessa kan ibland kallas för golvpussel och kan vara lättare att lägga direkt på golvet eftersom de tar för stor plats för att få plats på ett bord.
 • Ett bra pussel ska vara lätt att sätta ihop och plocka isär många, många gånger. Om du har ett favoritpussel vill du kanske kunna lägga det om och om igen. Särskilt barnpussel behöver vara väldigt tåliga och slitstarka. Dels för att barn inte alltid är så försiktiga när de lägger pusslet och dels för att barn ofta älskar att upprepa saker och lägga samma pussel om och om igen. 
 • Pusslet får gärna komma i en vacker ask som blir en fin inredningsdetalj i barnrummet eller bokhyllan. Om asken även är liten och smidig så att den inte tar så mycket plats är det så klart extra bra.

Lycka till med det pusslet du väljer!
Mr Humblebee