Piou Piou - Panik i hönsgården! (Jeu de stratégie)

119 kr

Den som först får tre kycklingar vinner. Panik i hönshuset! Se upp för räven! Och vakta äggen som ännu inte har kläckts!

20 minuter
Från 5 år
2-5 Spelare
Bra present att ha med sig på kalas
Bra resespel 8,5x12x 3 cm


Spelets mål: Vinnare är den första som lyckas få tre kycklingar.

Spelregler: Lägg högen med ägg mitt på bordet med "äggsidan" uppåt. Blanda korten. Dela ut fyra kort till varje spelare. De återstående korten bildar kartongen och placeras mitt på bordet, bredvid ägghögen. Den yngsta spelare börjar.

När det är en spelare tur att spela väljer han eller hon att

- utföra en av spelhandlingarna

- ELLER kasta ett kort i potten

OBSERVERA: När spelaren är färdig tar han eller hon det antal kort som krävs för att alltid ha fyra kort på hand. Sedan är det nästa spelares tur.

SPELHANDLINGAR:

- Lägga ett ägg. Om spelaren kan visa upp de tre korten tupp, höna och rede får han eller hon ta ett äggkort och lägga det framför sig med äggsidan uppåt.

- Kläcka en kyckling. Spelaren visar två "hönskort" och kacklar samtidigt som en höna. Han eller hon får då vända ett av sina "ägg" så att en kyckling kläcks.

- Ta ett ägg av en annan spelare. Spelaren visar ett "rävkort" för en motståndare och kräver att få ett "äggkort" (inte en kyckling). Motståndaren kan svara med att visa två "tuppkort" (som han eller hon kastar i potten och omedelbart ersätter genom att ta två nya kort). Alla kort som en spelare har visat kastas omedelbart i potten och ersätts med kort ut korthögen. När högen/potten är tom vänder man på den.

Lycka till!

Från Djeco

_______________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.