Lackstång - Röd

  • 79 kr

Här finns en vacker lackstång som du kan använda för att lacka dina paket. Stången väger 95 gram. Detta är en schellackstång. Innehåller inget paraffin.

Dela

Här finns en vacker lackstång som du kan använda för att lacka dina paket.

Stången väger 95 gram.

Detta är en schellackstång. Innehåller inga paraffin- eller oljeprodukter, endast schellack och harts från barrträd. Lacket blir mjukt genom att du värmer lackstångens spets över ett ljus. När lacket får en tendens att börja rinna placerar du lackstången mot föremålet du vill lacka och smetar av en lämplig mängd lack. Pressa sedan omedelbart en sigillstämpel mot det mjuka lacket. Låt lacket svalna några sekunder och tag sedan bort sigillstämpeln.

Denna lackstång är tillverkad med respekt för kultur och tradition. Företaget arbetar med ett oförändrat grundrecept som stammar från mitten av 1800-talet. Alla stänger är handgjutna och gjorda av äkta traditionella ingredienser. 

Förr i tiden fanns ingen tejp utan då lackade man sina julklappar och paket. Om man ville göra riktigt fint kunde man använda ett sigill. Den klassiska, härliga doften av lack är något många förknippar med julen. 

Så här gör du:

  1. Du tänder ett vanligt stearinljus. Det fyller två funktioner, dels kommer du smälta lacket på ljuset och sen skapas julens magi mycket lättare kring ett levande ljus. Tänk på att använda en ljusstake som du inte är så rädd om eftersom det kan droppa lack på den.
  2. Smält lacken genom att hålla toppen av lackstången ovanför lågan. Snurra sakta på lackstången för att det ska smälta runt hela toppen. Håll inte lackstången direkt i lågan eftersom det då lätt blir sotigt. OBS! Tänk på att lacket kan börja droppa, så ha inte ljuset i en stake du är rädd om och tänk på att skydda underlaget under ljuset och på bordet som du arbetar på.
  3. Tryck toppen av lackstången mot paketet eller kuvertet,  där du vill ha lacksigillet.
  4. Pressa snabbt ned sigillet i lacken innan den stelnar (vilket går snabbt!). Låt torka. 

Sen är det klart! Lycka till.

Här hittar du en lackstämpel