Lackstämpel - God Jul

  • 119 kr

Här finns en vacker stämpel som du kan använda för att stämpla med när du väljer att lacka dina julklappar och paket. På stämpeln finns texten God Jul.

Dela

Här finns en vacker stämpel som du kan använda för att stämpla med när du väljer att lacka dina julklappar och paket.

På stämpeln finns texten God Jul.

Här hittar du lack i guld och rött.

Förr i tiden fanns ingen tejp utan då lackade man sina julklappar och paket. Om man ville göra riktigt fint kunde man använda ett sigill. Den klassiska, härliga doften av lack är något många förknippar med julen. 

Så här gör du:

  1. Du tänder ett vanligt stearinljus. Det fyller två funktioner, dels kommer du smälta lacket på ljuset och sen skapas julens magi mycket lättare kring ett levande ljus. Tänk på att använda en ljusstake som du inte är så rädd om eftersom det kan droppa lack på den.
  2. Smält lacken genom att hålla toppen av lackstången ovanför lågan. Snurra sakta på lackstången för att det ska smälta runt hela toppen. Håll inte lackstången direkt i lågan eftersom det då lätt blir sotigt. OBS! Tänk på att lacket kan börja droppa, så ha inte ljuset i en stake du är rädd om och tänk på att skydda underlaget under ljuset och på bordet som du arbetar på.
  3. Tryck toppen av lackstången mot paketet eller kuvertet,  där du vill ha lacksigillet.
  4. Pressa snabbt ned sigillet i lacken innan den stelnar (vilket går snabbt!). Låt torka. 

Sen är det klart! Lycka till.