Spela kula - Spelkulor i olika storlek och färger

  • 69 kr

Vilket fint vårtecken när barnen börjar spela kula ute på gården. Är det någon som kommer ihåg hur man gjorde? Grunden är att ha lite fina kulor av olika sort.

Dela

Vilket fint vårtecken när barnen börjar spela kula ute på gården. Är det någon som kommer ihåg hur man gjorde? Grunden är att ha lite fina kulor som andra vill vinna. Sen gäller det bara att öva sig på att bygga pyramider och bli bra på att träffa. Dela upp kulorna mellan er, stega upp ett lagom avstånd och sätt igång och se vem som är bäst på att träffa.

Förslag på spel:
Spel 1: (Bowling) Placera den stora kulan på ett bord eller på golvet. Ställ er på lämpligt avstånd från kulan och försök att träffa den stora kulan med de små.
Spel 2: (Boule) Kasta först iväg den stora kulan. Försök sedan att nå så när den som du kan med de små kulorna. När alla kulor har kastats är den kula som ligger närmast den stora den vinnande kulan.
Spel 3: (Hinderbana) Du kan själv skapa en hinderbana för kulorna. Ta hjälp av det du har hemma, t.ex. tomma toapappersrullar, böcker, pennor, gosedjur mm. Sedan ska ni försöka på de små kulorna att rulla genom hela banan utan att välta något av föremålen. Tips: För att göra det extra svårt kan ni se om ni klarar av samma bana med den stora kulan.

Ej för barn under 3 år eftersom det kan vara farligt att stoppa kulorna i munnen.