Tip Top Clap - Spelet där du slipper sitta still från Djeco

  • 99 kr

Här gäller det att komma ihåg i vilken ordning du och dina medspelare gör olika rörelser och ljud som finns på bilderna. Lite som ett skepp kommer lastat.

Här gäller det att komma ihåg i vilken ordning du och dina medspelare gör olika rörelser och ljud som finns illustrerade på bilderna. Upplägget är lite som den klassiska leken Ett skepp kommer lastat. Skillnaden är bara att här ska ni röra er och göra roliga ljud som ni sedan ska komma ihåg.

Från ca 6 år. 

Antal spelare 2 - 5

Tar ca 10 minuter att spela.

________________________________

Vad tycker de som testat?

"Jätteroligt! Superkul att man får göra en massa ljud och slipper sitta stilla! - Sprallig 6-åring

"Som en variant på Ett skepp kommer lastat. Man ska komma ihåg vilka kort som kommit upp tidigare och återge dem i rätt ordning. Väldigt bra för barn som kan ha svårt att sitta sitta stilla en längre stund. Jag tror att yngre barn också skulle uppskatta spelet. Med de minsta skulle man kunna göra en variant där man bara ska göra det ljud som bilden visar utan att behöva komma ihåg vilka kort som varit tidigare. På så sätt skulle alla åldrar kunna spela på sina egna villkor :-)
Jag tror att barn (oavsett ålder) generellt uppskattar den här typen av spel mer än oss vuxna.... - Mamma

________________________________

Förpackningsstorlek: 8,5 x 11,7 x 2,8 cm

Innehåller: 32 kort (4 x 8 ljud och grimaser)

Spelets syfte: minnas ljud och handlingar i rätt ordning.

Spelförberedelser: leken med 48 kort placeras mitt på bordet med framsidan nedåt.

Spelregler: Den yngsta spelaren börjar och vänder ett kort som han eller hon lägger bredvid talongen med framsidan uppåt. Han gör det ljud eller den handling som anges på kortet. Följande spelare vänder ett kort och lägger det ovanpå det första med framsidan nedåt och upprepar den första spelarens ljud eller handling och därefter ljudet eller handlingen på det kort han eller hon just vänt. Följande spelare vänder i sin tur ett kort och gör de båda första spelarnas ljud eller handlingar - i rätt ordning - innan han eller hon gör ljudet eller handlingen på det kort som han eller hon just har vänt. Och så vidare till en spelare misstar sig. När en spelare misstar sig tar han eller hon ett vänt kort som straff. Alla de andra vända korten läggs åt sidan.Sedan är det förlorarens tur att vända upp ett nytt kort och göra det första ljudet eller handlingen i den nya serien. När korten är slut blandar man dem igen för att bilda en ny talong. OBS: det är förbjudet att titta på de vända korten en gång till.

Partiets slut: I början av partiet kommer spelarna överens om hur länge spelet skall pågå. Vinnare är den spelare som har minsta antalet straffkort. (Det kan finnas flera vinnare).

Handlingar att utföra

1 - Klappa händerna

2 - Sjunga som en fågel

3 - Blinka

4 - Härma ljudet av en prutt

5 - Slå handflatan i bordet

6 - Räcka ut tungan

7 - Jama

8 - Stampa i golvet med fötterna