Vackraste Fia med knuff (Ludo Game) från Djeco

179 kr

En vackert illustrerad version av Fia med knuff.

Mått:38x16x3cm

Från 5 år. Antal spelare: 2-4 deltagare 

Från Djeco

Innehåll: 1 spelplan, 16 spelpjäser, 1 tärning

Speltid 15 min

Spelets mål: Bli först med att nå mitten av spelplanen med de 4 spelpjäserna.

Spelets gång: Varje spelare placerar sina 4 spelpjäser i djurboet med motsvarande färg. Spelet spelas medurs. Den yngsta deltagaren kastar tärningen först.

Hur spelpjäserna flyttas: För att ta ut en spelpjäs från djurrutan och placera den på banans första ruta, måste spelaren slå en 6:a med tärningen. När en spelpjäs har flyttats ut kan spelaren flytta pjäsen framåt motsvarande det antal prickar som tärningen visar. Om flera spelpjäser är ute väljer spelaren själv vilken pjäs som han/hon vill flytta på. När en spelare slår en 6:a kan den välja att ta ut en ny pjäs eller att flytta 6 steg med en annan som redan är ute. Oavsett vilket får spelaren kasta tärningen en gång till. När flera spelpjäser är ute och flyttas framåt på spelplanen, kan det hända att de följer varandra tätt inpå. Spelpjäserna får dock aldrig gå om varandra. Om vägen för en spelpjäs är blockerad av en annan kan den inte gå förbi och måste då stanna på rutan bakom. Men om antalet prickar på tärningen gör så att spelpjäsen hamnar på en ruta där det redan finns en spelpjäs slår spelaren ut den andra pjäsen. Spelaren tar platsen och den andra spelpjäsen skickas till sitt djurbo för att vila upp sig.

Hur man tar sig till himlen Efter ett helt varv hamnar spelpjäserna på banans sista ruta vid foten av trappan som leder till himlen och där rutorna är numrerade från 1 till 6. För att flytta ruta nr. 1 måste spelare slå en 1:a med tärningen... Sedan för att gå vidare till ruta nr. 2 måste spelaren slå en 2:a och så vidare tills ruta 6. Slutligen, för att avlägsna en spelpjäs från spelplanen efter ruta 6, måste spelaren slå ytterligare en 6:a med tärningen.

Spelets slut: Den spelare som först har spelat ut sina 4 spelpjäser från spelplanen vinner spelet. Resterande spelare kan fortsätta att spela och rangordnas efter när de spelat ut alla sina pjäser.

_________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.