Katudi Hemma - Vackert spel om att hitta det som beskrivs

  • 269 kr

Katudi är ett spel som handlar om språket. Lyssna på beskrivningen, observera rutorna på spelplanen och var snabb! Roligt spel för alla.

Dela

Katudi är ett spel som handlar om språket. Lyssna på beskrivningen, observera rutorna på spelplanen och var snabb! 


Katudi är ett lite klurigt spel som handlar om beskrivningar och utgår från bilder. Här finns bilder från olika rum i ett hem och där finns massor med fantastiska detaljer att upptäcka. 

Spelet går ut på att man ska lyssna noga på den detaljerade beskrivning som spelledaren ger. Titta sen på rutorna på spelplanen och försök bli den som först hittar rätt ruta. När du hittat rutan ropar du ut beteckningen som finns på den, t ex D4. 

Det finns tre olika sorters spelplaner att välja på. Bilderna från köket och badrummet har 25 rutor (5 x 5) men bilderna från vinden är svårare, med hela 36 rutor att spela om. 

Så här spelar ni:

Välj ut vem som ska vara spelledare och vilken svårighetsnivå ni vill ha.
Plocka ut alla delarna till den variant ni vill använda (färgen på baksidorna av spelplanen och korten ska stämma överens) och sen gäller det att försöka vinna så många kort som möjligt. 
Spelledaren drar ett kort och beskriver för spelarna vad kortet visar. Den första som hittar motsvarande ruta på sin spelplan ropar ut rutans benämning  och om benämningen är densamma som den på spelledarens kort vinner spelaren kortet och lägger det på sin spelplan. Är det fel benämning får spelaren inte gissa fler gånger på detta kort. 
När spelledaren inte har fler kort att beskriva räknar spelarna hur många kort de har på sin spelplan och den som har vunnit flest kort vinner hela spelet! 

Ett kul spel som hjälper till att utveckla spelarnas koncentrationsförmåga, verbala uttrycksförmåga och hörförståelse samt observationsförmåga. 

Om det bara är två spelare kan dessa i lugn och ro spela en lugnare variant av spelet där man får tid att öva sig på att ge bra beskrivningar och lyssna uppmärksamt. 

Spelet är tillverkat av FSC®️ certifierad kartong och papper. 

Innehåll: 9 spelplaner med antingen 25 eller 36 rutor (3 uppsättningar var av badrum, kök och vind), 86 kort som motsvarar rutorna på spelplanerna (50 lite större, 36 lite mindre), 1 tygpåse, spelregler på tio språk inklusive svenska, 1 förvaringsask. 

Speltid: ungefär 15 minuter.

Från ca 5 till 10 år.

För 2-4 spelare.

Från Djeco.

Här finns spelregler på flera språk

_________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.