Julsagan - Ett spel om att hjälpa varandra lite extra när det är jul

  • 499 kr

Ett mycket vackert och stämningsfullt spel om julens magi. I en liten stad långt, långt borta är alla så glada för att det snart är jul. Vackert spel om julen.

Ett mycket vackert och stämningsfullt spel om julens magi.

I en liten stad långt, långt borta är alla så glada för att det snart är jul. Julbelysningen glittrar i alla fönster och det finns en förväntansfull spänning över hela staden. Allt är så vackert att till och med julängeln förlorar sig i allt det underbara ett flyktigt ögonblick. En snöby kommer i hennes väg och hon faller och tappar alla julklapparna som hon bär på...

Samtidigt vandrar barnen hem från olika julfiranden. Vägen hem är lång och hal. De behöver stanna många gånger för att titta in i alla underbara skyltfönster som är så fint pyntade. De behöver också stanna till för att prata med varandra och plocka upp förlorade saker längs vägen så som halsdukar och hattar.... Hoppas att barnen även har tid att hjälpa den fallna ängeln på fötter igen....eller?

Från 5 år

För 2-6 spelare

Tid ca 25 minuter

Askens storlek: 16x32 cm

Spelinstruktioner på bl.a. engelska

Från Marbushka

_____________________________________________________


Marbushka, en ungersk leksakstillverkare, tar oss med till den magiska barndomsvärlden med hjälp av vackert utformade handgjorda spel. Marbushka började som en liten konstnärsverksamhet och blev sedan snabbt ett företag som täcker alla delar av produktionen - från design, tillverkning till försäljning. Eftersom de tyckte sig sakna något hos de leksaker, spel och pussel som fanns på marknaden har de ägnat sig passionerat åt att skapa leksaker av hög kvalitet med originalitet, ärlighet och lekfullhet som filosofi. Deras mål är att ge en ny mening åt barnens leksaker och att skapa en ny värld som barn och vuxna kan njuta av tillsammans.
Bakom Marbushka finns två kreativa människor - Beatrix Bohony och László Zöld, make och hustru som ville ge sin dotter Bojana något mer än vad som fanns i leksaksbutikerna. Deras dotter är deras ständiga inspiration, motivation och nyckelpersonen när det gäller att skapa och testa nya produkter.
Marbushka-leksaker tillverkas lokalt i Ungern av ekologiska, naturliga material, mestadels återvunna. De arbetar ständigt för att se till att deras påverkan på miljön är minimal. De har skapat en hållbar krets av partners, leverantörer, tillverkare och detaljhandlare som främst är små, familjedrivna företag.

ANSVAR - Förutom att skapa vackra och hållbara spel strävar Marbushka efter att arbeta miljömedvetenhet och hållbart under hela produktionen. Marbushkas försöker tänka miljövänligt i alla delar och det återspeglas också ibland i spelens innehåll. Pappret som används i produktionen är certifierade av FSC och PEFC, som garanterar att skogarna används i enlighet med de regelverk som styr. Återplantering och ansvarsfullt underhåll av skogen är en del av detta. Kartongerna till spelen är till 90% tillverkade av återvunnet papper.

HANDGJORT - Med undantag för själva tryckningen och bindning, tillverkas alla Marbushka-spel för hand. Handgjorda produkter har mindre påverkan på miljön.

NATURLIGT - Marbushka föredrar naturliga material så som papper, trä och tyg. Marbushka använder naturliga färger för att färga och skydda trädelarna i spelen.

FAIRTRADE - Marbushkas leksaker tillverkas främst i Ungern. Alla deras partners, leverantörer, tillverkare och detaljhandlare är små familjedrivna företag. Marbushka månar om arbetstagarnas villkor och därför har inga låglönefabriker har varit involverade i tillverkningen av Marbushkas spel.