Underverkligheten - Upptäck hur allt hänger ihop

  • 159 kr

När vetenskapen blir magisk. ”Blunda och se!” Läs högt för ditt barn och lär er att upptäcka Underverkligheten.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Dela

Belönad med utmärkelsen Carl von Linné-plaketten 2021 för bästa fackbok för barn eller ungdomar. När vetenskapen blir magisk. ”Blunda och se!” Läs högt för ditt barn och lär er att upptäcka Underverkligheten. Under den vanliga verkligheten gömmer sig atomprickarna, tvål-ålarna och allt det som får världen att fungera. Rasmus Åkerblom kallar det för Underverkligheten. Och den som ser Underverkligheten förstår alltihop: Varför himlen är blå, varför man blir sjuk av virus och varför man helst inte ska trilla in i svarta hål.

Själva framsidan på boken är självlysande och texten lyser när du släcker lampan!

Rasmus Åkerblom är journalist och programledare som i sin första bok bjuder på något nytt: en vetenskapsbok för hisnande högläsning. Erik Svetoft har illustrerat med storslaget pillriga bilder.

Läs tjugo kapitel om alla verkliga underverk – i Underverkligheten!

_________________________________

Tyckt av de som läst:

"En fantastisk bok som beskriver vetenskapliga fenomen på ett trollbindande sätt lättförståeligt sätt. Sonen tyckte den var så bra att han ville ge den till sina lärare."
Jana

Alla mysterier klaras ut när man läst Underverkligheten (om man är elva år eller om man är hur ung eller gammal som helst).
Leif

Spännande! Även jag som är 75 har lärt mig saker. Köpt boken till ett barnbarn, men har läst flera kapitel i den.
Karin

"Detta är en ny sorts faktabok som lär oss om underverkligheten - nämligen det där som får allt att fungera men som är så litet eller på annat sätt gör att vi inte kan se det men som ändå finns eller funnits.
Uppdelade i var sitt kapitel får vi läsa oss om exempelvis gravitation, varför himmeln är blå, virus, atomer och big bang.
Boken rekommenderas att högläsa för ett barn som har möjlighet att lyssna, blunda och föreställa sig. Åkerbloms formuleringar har anpassats för detta och han talar regelbundet till oss som läsare. Nästan så läsupplevelsen får en känsla av en dialog snarare än faktaförmedlande envägskommunikation.
Jag gillar verkligen hur bokens känns som hälften faktabok och hälften filosofibok.
När Åkerblom skriver om de olika vetenskapsområdena så skriver han på ett vackert och eftertänksamt sätt. Vilket blir en nyskapande och unik läsupplevelse.
Boken kategoriseras av nätbokhandlar för 6-9 år men jag blir lite skeptiskt kring det. Visst finns det brådmogna barn som absolut är redo för denna bok och det är säkert samma barn som skulle älska den. Men jag är rätt säker på att min sjuåring inte skulle hängt med i boken. Så jag högläste boken för min tioåring som också är intresserad av den typ av vetenskap som berörs i boken. Han lyssnade till boken men t.om han hade stundvis svårt att hänga med och förstå allt, men överlag gick det bra.
Nu behöver man förvisso inte kategorisera böcker alls men om man vill göra det anser jag personligen att boken passar bättre för 9-12 år - men kanske är det så att många har slutat högläsa för sina barn i den åldern? Då tycker jag du ska ge det ett nytt försök och högläsa denna.
Svetoft har gjort ett fantastiskt jobb med illustrationer och det får vi möta redan på omslaget - ett omslag som faktiskt är självlysande! När vi sedan kommer till registret så får vi även där förstå Svetofts ansträngningar för att ge en extraordinär läsupplevelse när vi behöver vänta boken och läsa registret från andra hållet. Boken igenom har Svetoft gjort väldigt fina illustrationer som verkligen fångar Åkerbloms eftertänksamma text. Fint!"
Barnboksfamiljen