Var är ankan? (Pekbok)

  • 119 kr

Ny del i Ingela P Arrhenius mycket populära serie pekböcker med mjuka flikar, perfekt för ivriga små fingrar! Vad gömmer sig under flikarna? Lyft och titta.

Dela

Ny del i Ingela P Arrhenius mycket populära serie pekböcker med mjuka flikar, perfekt för ivriga små fingrar! Vad gömmer sig under flikarna? Lyft och titta efter!

I Var är ankan? får barnet leta efter olika små djur och insekter som de kan stöta på i naturen, som fjäril, groda, mask och anka. Allra sist finns en spegel. De andra delarna Var är zebran? Var är hunden? och Var är astronauten? är oerhört populära både i Sverige och internationellt.

Ingela P Arrhenius illustratör, formgivare och designer som är mycket populär och välkänd både i Sverige och internationellt. Hon gör illustrationer till böcker, tidningar och tidskrifter och formger leksaker, textil, tapeter, husgeråd med mera.

____________________________________

Tyckt av de som läst:

"Ni har väl inte missat dessa fina titta-och-hitta-böcker för de yngsta barnen?
Tillsammans med barnet får man söka efter t.ex olika djur som sedan gömmer sig bakom flikarna. Varje bok har liknande upplägg på alla uppslag. Nämligen en fråga, t.ex Var är fjärilen?  Fjärilen gömmer sig sedan under filtfliken på samma uppslag.
För att maximera språkstimulans i förskolan så har jag läst "Där är fjärilen!" istället för enbart "Här!" som står i boken. Alltid bra att benämna en extra gång.
Detta upplägg med titta-och-hitta brukar de absolut yngsta tycka är väldigt roligt och böckerna kan enligt mig passa fint som t.ex doppresenter som snart kan få bli använda.
Varje bok avslutas sedan med "Och var är du?" och bakom böckernas sista filtflik finns en liten spegel där barnet får upptäcka sig själv. Aha, spegel tänker du. Säkert en sån där barnsäker bokspegel som är så dålig att man mest ser en grötig mix? Men hör och häpna; Alfabeta har lyckats med det som många andra förlag misslyckas med. Nämligen att skapa en säker bokspegel som faktiskt reflekterar ansiktsbilden tydligt. Kul! Utöver varje uppslags djur som efterfrågas har även P Arrhenius petat in ytterligare illustrationer på djur och saker som ofta intresserar barn. T.ex snäckor och spindlar. Min uppmaning är att vara uppmärksam på vart ditt barns blick går och vad som fångar hens intresse. Är det snäckan som lockar? Benämn och prata om snäckan! Våga bokprata bredvid bokens egentliga text. Böckerna är också genomtänkta utifrån genusperspektiv, i djurböckerna könas ej djuren och i astronaut-boken får den eftersökta rymdingenjören representeras av en kvinna. Sen kan man förvisso undra om rymdingenjör är ett konkret ord som så små barn tar till sig. Men ändå roligt! Alla böckernas illustrationer är färgstarka och har en stark Retro-stil. Väldigt snygga och trevliga att ha framme. Böckerna är tillverkade i rejäl kartong och filtbitarna tål mina provryck. Så förmodligen håller böckerna okej för målgruppens ibland hårda behandling av böcker. Fina böcker för de absolut yngsta läsarna. Har man ett litet barn som man ännu inte kommit igång med läsning för så tycker jag dessa fungerar utmärkt att introducera böcker med."
Barnboksfamiljen