Enkelt Kort - Älvakullen (Fraktfritt)

  • 19 kr

Här är ett motiv från Älvakullen av H. C. Andersen.Älvakungen har sju döttrar och nu tycker han att är det dags att ett par av dem blir bortgifta.

Dela

Här är ett motiv från Älvakullen av H. C. Andersen.

Älvakungen har sju döttrar och nu tycker han att är det dags att ett par av dem blir bortgifta ... Han bjuder till fest i Älvakullen och hedersgäst är trollet från Dovrefjäll och hans två söner.
Till kalaset är allt fint folk bjudna: sjökungen och hans dotter, Näcken, de förnämsta trollen och, inte minst, bergatrollet från Dovrefjället i Norge och hans två söner. Bergatrollet tycker att det är på tiden att sönerna gifter sig. Men de ouppfostrade pojkarna har ingen som helst lust att gifta sig. Medan älvaflickorna dansar lägger de fötterna på bordet och vill hellre drick och hålla tal. Men trollgubben ber de sju flickorna att i tur och ordning visa sina färdigheter. En kan gå bredvid sig själv, en kan göra sig osynlig och en kan bara tala om sanningen för folk. Det är inga konster som faller trollgubben på läppen. Men när den sjunde älvan visar sin konst: att berätta sagor, blir gubben så förtjust att han omedelbart bestämmer sig för att själv gifta sig med henne. Hennes sagor ska komma väl till pass under den långa mörka vinter hemma i de norska fjällen!

Fint och trolskt motiv som blir en vacker tavla om du väljer att rama in det.

Vykortsstorlek.

Enkelt kort med plats för adress och frimärke på baksidan. Inget kuvert medföljer.

Här hittar du alla andra vackra kort du kan välja bland.

___________________________________

Den här varan är Fjäderlätt, vilket innebär att frakten är gratis. Du kan välja fler saker från kategorin Fjäderlätt och då få alla sakerna levererade utan fraktkostnad (fraktkostnaden dras av i kassan) . Om du däremot vill köpa både Fjäderlätta saker och andra saker är det fraktfritt om du handlar för över 599 kr. Annars kostar frakten 49 kr som vanligt. 

Allt gott!
Mr Humblebee