Tip Top Card - Spelet där du slipper sitta still från Djeco

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen nedan får vi veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. När den finns på hyllan igen kommer vi kontakta dig. Givetvis binder du inte upp dig att köpa produkten och aviseringen är helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Från 6 år. Antal spelare 2 - 5

Kom ihåg ljud och handlingar i rätt ordning. 

Från Djeco

*****************************************************

Vad tycker de som testat?

"Jätteroligt! Superkul att man får göra en massa ljud och slipper sitta stilla! - Sprallig 6-åring

"Som en variant på Ett skepp kommer lastat. Man ska komma ihåg vilka kort som kommit upp tidigare och återge dem i rätt ordning. Väldigt bra för barn som kan ha svårt att sitta sitta stilla en längre stund. Jag tror att yngre barn också skulle uppskatta spelet. Med de minsta skulle man kunna göra en variant där man bara ska göra det ljud som bilden visar utan att behöva komma ihåg vilka kort som varit tidigare. På så sätt skulle alla åldrar kunna spela på sina egna villkor :-)
Jag tror att barn (oavsett ålder) generellt uppskattar den här typen av spel mer än oss vuxna.... - Mamma

*****************************************************

Förpackningsstorlek: 8,5 x 11,7 x 2,8 cm

Innehåller: 32 kort (4 x 8 ljud och grimaser)

Spelets syfte: minnas ljud och handlingar i rätt ordning.

Spelförberedelser: leken med 48 kort placeras mitt på bordet med framsidan nedåt.

Spelregler: Den yngsta spelaren börjar och vänder ett kort som han eller hon lägger bredvid talongen med framsidan uppåt. Han gör det ljud eller den handling som anges på kortet. Följande spelare vänder ett kort och lägger det ovanpå det första med framsidan nedåt och upprepar den första spelarens ljud eller handling och därefter ljudet eller handlingen på det kort han eller hon just vänt. Följande spelare vänder i sin tur ett kort och gör de båda första spelarnas ljud eller handlingar - i rätt ordning - innan han eller hon gör ljudet eller handlingen på det kort som han eller hon just har vänt. Och så vidare till en spelare misstar sig. När en spelare misstar sig tar han eller hon ett vänt kort som straff. Alla de andra vända korten läggs åt sidan.Sedan är det förlorarens tur att vända upp ett nytt kort och göra det första ljudet eller handlingen i den nya serien. När korten är slut blandar man dem igen för att bilda en ny talong. OBS: det är förbjudet att titta på de vända korten en gång till.

Partiets slut: I början av partiet kommer spelarna överens om hur länge spelet skall pågå. Vinnare är den spelare som har minsta antalet straffkort. (Det kan finnas flera vinnare).

Handlingar att utföra

1 - Klappa händerna

2 - Sjunga som en fågel

3 - Blinka

4 - Härma ljudet av en prutt

5 - Slå handflatan i bordet

6 - Räcka ut tungan

7 - Jama

8 - Stampa i golvet med fötterna

________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.