Petit-Kem's - Spelet med hemliga tecken från Djeco

  • 99 kr

Samla på hund och husse, gör ett diskret tecken till medspelaren som ska ropa ut Kemps ! Påminner om kortspelet "Tecknet".Från Djeco.15 minuterFrån 7 år4 eller

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen ovan får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Samla på hund och husse, gör ett diskret tecken till medspelaren som ska ropa ut Kemps ! Påminner om kortspelet "Tecknet".

Från Djeco.

15 minuter
Från 7 år
4 eller 6 spelare (lag om två spelare)
Bra kalaspresent
Bra till resan. 8,5x12x3 cm


Spelets mål: Bli det lag som vinner flest par

Förberedelser: Kortleken med de 36 korten blandas och delas ut jämnt mellan alla spelarna. Varje lag kommer överens om ett hemligt tecken (till exempel att klia sig i huvudet, säga ett visst ord osv.). Spelarna i samma lag sätter sig mitt emot varandra.

Spelets gång: Spelturen går medsols. Den yngsta spelaren tar ett kort från föregående spelare och räcker sedan fram sina kort mot nästa spelare så att denne i sin tur kan ta ett kort osv. När som helst under spelets gång, när en spelare har ett par på hand, ska han/hon göra det hemliga tecknet till sin medspelare som då ska utropa "KEMS!". Om det visar sig att den första spelaren faktiskt har ett par på hand vinner laget det paret. Annars förlorar de ett par som de redan har vunnit. Kortparet läggs vid sidan om spelet. En spelare kan när som helst under spelets gång ropa "MOTKEMS!", om spelaren tror att han/hon har upptäckt motspelarnas hemliga tecken. I så fall ska han/hon visa tecknet för alla spelarna:

– Om det stämmer att det är motspelarnas tecken ska motståndarlaget ge sitt par till det lag som ropade "MOTKEMS!". Därefter måste de komma överens om ett nytt hemligt tecken innan spelet kan fortsätta.

– Om tecknet inte stämmer förlorar det lag som ropade "MOTKEMS!" ett vunnet kortpar och måste ge det till det lag som de ropade "MOTKEMS!" till.

Obs! 1: Lagen får bara komma överens om ett hemligt tecken så länge det inte har upptäckts av de andra.

Obs! 2: När en spelare inte har några fler kort tar han/hon inga fler kort från motspelarna men är kvar i spelet för att kunna ropa "KEMS" för sin medspelare eller "MOTKEMS!" till motståndarna.

Spelomgången avslutas: Omgången avslutas när ett lag har blivit av med alla sina kort. Det lag som har samlat ihop flest par vinner.

_________________

Djeco har leksaker, pussel, spel och pyssel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.