Little memo - spel för de yngsta från Djeco

  • 269 kr

Kul memory-spel för de yngre spelarna. Från 2,5 år. Antal spelare: 2-4.

Här finns ett roligt memoryspel för de alla yngsta spelarna. Från ca 2,5 år.

Spelet bygger på den klassiska leken där deltagarna ska gissa vilken sak som är borta. Perfekt som ett första spel, där du får öva på att spela en i taget och vänta på din tur.

Antal spelare: 2-4
Förpackningsstorlek: 21,5 x 21,5 x 5 cm

Från Djeco.

__________

Innehåll: Nio små djur (fjäril, nyckelpiga, bi, snigel, igelkott, groda, sköldpadda, trollslända, larv) En burk att gömma djuren i 15 spelmarker (blommor och blad)

Förberedelser: De nio djuren placeras mitt på bordet utan särskild ordning.

Spelets gång: Barnen lär sig var var djuren är placerade och blundar sedan. En vuxen gömmer att av djuren under burken. Sedan öppnar spelarna ögonen.

Barnen tänker efter för att lista ut vilket djur som gömmer sig under burken. Den första som kommer på vilket djur det är säger det.

• Om det är det rätta djuret lyfter den vuxna på burken och visar det gömda djuret. Han ger en spelmark till den spelare som sade djurets rätta namn.

• Om namnet på djuret däremot inte är rätt, lämnar spelaren tillbaka en av sina spelmarker. De andra spelarna får då försöka komma på vilket djur det är. Man fortsätter på samma sätt (spelmark vunnen eller förlorad) med följande spelare som ger ett svar. Så snart djuret har blivit upptäckt och visat blundar barnen igen och partiet återupptas. Den vuxna gömmer ett annat djur.

OBS! Den som gömmer djuret kan också vara ett barn. I så fall skall olika barn gömma djuret i varje omgång.

Vem vinner? Beroende på hur länge man vill spela kan man vid partiets början bestämma att vinnare skall vara:

• Den spelare som har vunnit flest spelmarker när det inte finns fler att vinna

• Eller den fösta spelare som har vunnit fem spelmarker

OBS! En annan version av spelet är möjlig för de yngsta: När spelarna öppnar ögonen är det bara spelaren som sitter till vänster om den som har gömt djuret som får svara. Om svaret är rätt vinner han eller hon en spelmark; om det är fel får den spelare som sitter till vänster om honom eller henne i sin tur ge ett svar och försöka vinna en spelmark. Och så vidare.

_________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.