Bogoss - Skelettspelet som lyser i mörkret! från Djeco

  • 179 kr

Läskigt spel som lyser i mörkret!Bli den första som sätter ihop 2 hela skelett. Ett roligt spel med fosforescerande effekt på korten - om du lägger fram dem.

Dela

Läskigt spel som lyser i mörkret!

Bli den första som sätter ihop 2 hela skelett. Ett roligt spel med fosforescerande effekt på korten - om du lägger fram dem i ljuset ett tag blir de självlysande och ni kan spela i mörker. 

En spelare i taget ber en av medspelarna om en viss skelettdel hen behöver, och fortsätter tills hen får en trasig skelettdel. 

Vilken strategi väljer du för att dina motståndare inte ska hinna klart före dig?

Från 6 till 99 år. 

För 2 - 4 spelare.

_____________________________________

Innehåll: 44 fosforescernde kort: 30 skelettkort (gröna cirklar i hörnen), 12 "trasiga skelettkort" (röda cirklar i hörnen), 2 Jokrar

Vad spelet går ut på: Att vara den som först sätter ihop 2 hela skelett eller 1 trasigt skelett.

Spelregler: Dela ut 6 kort till varje spelare. Övriga kort är "högen". Man spelar i tur och ordning. Medsols. Den yngste deltagaren börjar. Hen ber vilken spelare hen vill om en kroppsdel som hen saknar för att göra ett komplett skelett (2 ben, 2 armar, skallen och revbenen). Om den tillfrågade spelaren har den kroppsdelen (röd eller grön), måste hen lämna över den. När en spelare får den kroppsdel han frågat efter:

- Om den inte är trasig, kan hen be samma spelare eller en annan spelare om ett kort till.

- Om skelettdelen är trasig, kan hen inte fortsätta, utan det är näste spelares tur. Om spelaren inte får den delen hen bett om, får han ta upp ett kort från högen. Om det är ett bra kort så fortsätter hen att spela. Annars är det näste spelares tur.

JOKER: Jokrarna ersätter vilken annan kroppsdel som helst, trasig eller hel. Man kan inte be att få en Joker. När ett skelett är komplett lägger spelaren upp det framför sig. Spelet är avslutat när en spelare har lagt fram 2 hela eller ett trasigt skelett.

Obs! Ännu roligare och lite spöklikt: korten är självlysande. För att spela i mörker, måste man först lägga fram alla korten i ljuset i några minuter. I mörkret syns det vilka som är trasiga genom att det är en prickad linje runt om. Det stora kortet med självlysande ram gör att ni ser var högen är i mörkret. Lägg bara högen upp och ner på kortet mitt på bordet.

________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.