AnimaZoo - Ta hand om djuren!

  • 179 kr

Ta hand om djuren i detta roliga kortspel från Djeco. Detta spel kan uppskattas av både barn och vuxna.

Vem kan skapa den mest fantastiska djurparken? För att klara det måste man veta hur man ska välja och mata sina djur bäst. 

Från Djeco


15 minuter
Från 6 år
2-4 spelare
Bra kalaspresent

Innehåll: 55 kort (30 matkort, 20 djurkort, 5 bonuskort).

Spelets mål: få så många stjärnor som möjligt genom att fånga djur till sin djurpark och genom att vinna bonuskort.

Spelförberedelser: Blanda matkorten. Dela ut 3 kort till varje spelare och lägg sedan upp 3 kort med framsidorna uppåt i mitten av bordet (det är marknadszonen). Resterande kort läggs med framsidorna nedåt och de utgör mathögen. Blanda djurkorten. Lägg upp 3 kort med framsidorna uppåt mitt emot matkorten (det är infångningsszonen). Resterande kort läggs med framsidorna nedåt och de utgör djurhögen. Bonuskorten läggs vid sidan om spelzonen med framsidorna uppåt.

Så här spelas spelet: Den yngsta spelaren börjar och sedan fortsätter man medurs. Den spelare som står på tur kan välja mellan att ta 2 matkort eller 1 djurkort. Om hen väljer att ta 2 matkort: Spelaren kan ta 2 matkort från marknadszonen och/eller från mathögen och lägger sedan ut två nya kort från mathögen så att det på nytt finns 3 matkort på bordet.

Om spelaren väljer att ta 1 djurkort:

För att kunna ta ett djurkort måste spelaren ha tillräckligt många matkort av djurets födotyp och kasta dem för att få ett djurkort. När en spelare vinner ett djurkort lägger hen det i sin djurpark. Sedan lägger spelaren ut ett annat kort från djurhögen.

OBS 1: En spelare får aldrig ha fler än 5 kort på handen när hens spelomgång är över. Om så är fallet måste hen kasta några djurkort.

OBS 2: När mathögen tar slut blandas de kastade korten för att skapa en ny korthög.

Bonuskort 1: a plats: spelaren kan vinna ett bonuskort (som läggs framför spelaren på bordet) vid slutet av sin spelomgång om hen är den första spelaren som har minst 1 djur i sin djurpark ...

Spelets slut: När djurhögen är tom spelar varje spelare ytterligare en omgång om hen kan. De 2 Maxbonus-korten delas ut till den spelare som har flest djur ...

OBS 3: om det blir jämnt mellan flera spelare vid utdelningen av Maxbonus-korten får alla de berörda spelarna 5 stjärnor.

OBS 4: om en spelare inte har alla 5 kontinenterna bland djuren i sin djurpark måste hen dra ifrån 3 stjärnor från resultatet.

Vinnare blir den spelare som har flest stjärnor på sina djurkort och bonuskort.

_________________

Djeco har leksaker, pussel, spel och pyssel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.