Pyssla ihop din egen adventskalender - Vinterbyn

  • 149 kr

Här finns en underbar liten vinterby som du sätter ihop själv och sen fyller du husen med valfritt innehåll. Byn innehåller 24 hus, ett för varje dag fram till

Här finns en underbar liten vinterby som du sätter ihop själv och sen fyller du husen med valfritt innehåll. Byn innehåller 24 hus, ett för varje dag fram till jul.

Här finns fina saker att lägga i kalendern.

Varje hus i byn är unikt och fullt av roliga detaljer att titta på. Här finns katter, snögubbar, julgranar och annat som skapar en härlig och mysig julstämning.

Varje hus har en siffra från 1-24. Här finns en kyrka, en karamellaffär och många, många fler byggnader.

Om du vill kan detta bli en rolig pysselaktivitet tillsammans med barnen. Montera ihop ett hus varje dag fram till julafton och se staden växa fram från dag till dag. På julafton har ni en underbar liten by med 24 olika hus. Sätt små konstgjorda värmeljus i husen och se hur de lyser upp vinternatten.

Du kan också montera ihop husen själv och sen lägga en liten överraskning under ett hus varje dag. Du kan välja om du vill lägga i en liten godisbit för varje dag, en liten leksak eller något helt annat. Du kanske vill skriva små lappar med en ledtråd varje dag som leder fram till en större överraskning på julafton? Eller måla målet med överraskningen på baksidan av ett gammalt pussel och sen lägga en pusselbit om dagen i varje hus så att pusslet avslöjar mer och mer vartefter dagarna går...

Du kan också överraska dina barn genom att gömma husen på olika ställen hemma och låta barnen leta reda på ett nytt hus varje dag fram till jul.

Om du inte vill använda husen som kalender är de fina som de är. De är jättefina att ställa som en grupp på en hylla eller på fönsterbrädan. Placera dem gärna på en bricka eller hylla med lite bomull som snö och ställa ut andra julprydnader och konstgjorda ljus bland husen.

Husen är tryckta på så stadigt papper att de säkert håller även till kommande jular. Lägg undan dem när julen är slut och ta fram dem nästa år igen. Det stadiga pappret gör också att husen tål att dekoreras extra om ni känner för det. Kanske pynta med lite glitterklister, sätta på klistermärken eller måla lite extra fint på husen.

Kalendern innehåller 13 A4-ark där de 24 husen finns förtryckta på tjockare papp. Det medföljer också två trädbakgrunder som du kan använda för att komplettera din lilla by och ge den en ännu juligare känsla.

22 av husen är 5 x 3,8 x 5,7 cm när de är monterade.

2 av husen är något större - 5 x 3,8 x 8,1 cm när de är monterade. 

Träden är 13,4 x 6,3 cm.

För att montera ihop husen behöver du:

  • En bra sax
  • En vass kniv är väldigt bra för att skära ut detaljer eftersom pappret är ganska tjockt för att husen ska bli riktigt stadiga.
  • Något att skära mot så att inte bordet skadas
  • En skarp linjal (gärna stållinjal) eller något annat för att alla veck ska bli skarpa
  • Klister eller dubbelhäftande tejp

Instruktioner på engelska finns vid varje hus. Instruktionerna förklarar vilka flikar som ska klistras ihop och i vilken ordning för att det ska bli korrekt.

Husen är tryckta på tjockare papp för att de ska bli riktigt stadiga. Det kräver att du gör ordentliga veck och använder ett bra klister för att husen ska bli stabila.

Dessa julkalendrar finns i begränsad upplaga och säljs på licens av Hazel Fisher Creation, som drivs av en ung konstnär från England