Pixi-böcker - (Fraktfritt) Många att välja bland19 kr

Det har tillkommit många, många, många nya böcker! Välj vilka du vill ha.

Om du vill titta på mina MiniPixi-böcker så finns de här

Pixi-blöcker är små underbara böcker som funnits i olika former ända sedan 1955! Idag görs ofta de stora böckerna om till pixiformatet efter några år. På så sätt får fler barn chans att njuta av de underbara berättelserna eftersom en liten pixibok är så mycket billigare än en vanlig stor bok.
En annan fördel med pixiböckerna är att de är så små och inte tar någon plats. Du kan lätt ta med dem på resan, till mormor eller till landet. Kanske får du till och med ta med dig tio pixiböcker eftersom du orkar bära alla böckerna själv!
Jag känner en liten flicka som har en stor korg med pixiböcker vid sin säng. Varje kväll får hon välja tre små pixiböcker som hennes föräldrar ska läsa för henne. Flera av böckerna kommer från hennes egen mammas barnhem, där de låg i stor korg bredvid sängen...
Små kvalitetsböcker som inte kostar en förmögenhet och som håller i flera generationer. Det gör mig lycklig!
Allt gott!
Mr Humblebee

Här kan du välja att köpa enstaka pixiböcker eller flera stycken. Valet är ditt!

Här nedan finns en beskrivning för en del av böckerna som finns att välja på.

________________________

Åka hit och åka dit
Små korta rim på varje sida. "Åka lätt som en plätt" och så ser du en liten fin figur som svävar iväg på en plätt.
För de minsta barnen som tycker om att höra på de rytmiska orden.

Nejlika och lilla, lilla syster
Nejlika är två år. Hon är storasyster nu. Mammas mage är platt igen och Nejlikas lilla lilla syster är här. Mamma och pappa är glada men trötta. Nejlika är pigg, Nejlika vill krama lilla syster. Mycket. Men mamma ropar: Nej! Nej! Inte krama så hårt! Nejlika vill ligga nära lilla syster. Men pappa ropar: Nej! Nej! Det blir för trångt. Nejlika blir jättearg, det är ju hennes lilla syster!
Oj, säger mamma. Oj, säger pappa. Men sen tänker de efter väldigt noga. Och Pappa visar Nejlika hur hon ska klä på lilla syster. Mamma visar hur hon kan spela och sjunga med lilla syster. Nejlika visar lilla syster alla saker hon kan göra och lilla syster smakar på Nejlikas näsa. Mums! Då känner Nejlika att hon och lilla lilla syster är bästa vänner.
_________________
"Det här är en av mina absoluta favoritbarnböcker. Nejlika är en väldigt sympatisk personer, alltid redo att mata sin nyfödda syster med glass, trots att hennes trötta föräldrar hävdar att lillasyster bara dricker mjölk. Jag skulle vilja umgås mer med Nejlika, och det är försvinnande få karaktärer i barnböcker jag känner så för. Just det, barn gillar den också!"
Alice

En egen drake
"Riddarskolan" är en serie lättlästa böcker med fartfyllda och tuffa illustrationer, för tjejer och killar som precis har börjat läsa själva eller en mysig högläsningsbok. Här finns riddare, spänning och humor i en lekfull blandning. Underhållande läsning om de tre vännerna Egon, Fiona och Urban.
På en utflykt hittar de tre kompisarna ett drakägg som Fiona smugglar med sig tillbaka till borgen. Hon gömmer det och bestämmer att när ägget kläckts så ska de tämja draken och ha den som husdjur. Men hur ska de kunna hålla den hemlig? Inte helt lätt eftersom draken växer så det knakar ...

Bo tappar en tand
Böckerna om Bo är spännande vardagsberättelser som handlar om sånt barnen väldigt väl känner igen. Bo har med åren blivit en favorit bland Pixi-läsarna. Här är Bo tappar en tand.
Morten N. Pedersen har den där känslan för barns värld och sätt att tänka på som har gjort att böckerna blivit väldigt populära både hos barn och vuxna. Problem och svårigheter som Bo ställs inför tar en humoristisk vändning som löser knutarna och livet kan gå vidare.

Masken My upptäcker världen
Masken My slingrar sig runt i världen och du får hjälpa henne genom att vända på boken där hon krälar fram åt olika håll. Vackert språk på rim.

Prick och Fläck snöar in
Prick och Fläck har snöbollskrig och går vilse i snöstormen. Som tur är hittar de tillslut hem till sitt lilla hus igen.

Vad fin du är Snorkfröken
Snorkfröken vill göra sig extra fin för Mumintrollet men han tycker att hon är finast som hon är. I slutet på boken finns lite klurigt pyssel.

Bojan kör loket
Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon.

Katt kan på morgonen
Enkla meningar med stor dramatik om den söta, jagmedvetna lilla Katt och Katts kärleksfulla mamma. En bok att känna igen sig i för de minsta och deras föräldrar! Inkännande, uttrycksfulla bilder med känsloladdade perspektiv av flerfaldigt prisbelönade illustratören Kristina Digman.

En regnig dag - Fantasi och Fakta
Varför regnar det och vilka mår bra av att det regnar? Fakta blandat med en söt liten historia om att vara ute i regnet och leka.

Vilse på museet
Leif och Lailas föräldrar älskar att gå på utflykt men de försvinner hela tiden. Kan du hjälpa Leif och Laila att hitta sina föräldrar? En spännande saga varvat med lite kluriga uppgifter.

Lilla syster kanin går alldeles vilse
Det är roligt att vara ute på äventyr men det slutar vara roligt när man inser att man har gått vilse. Tur att storebror hittar en tillslut ändå. 

Pingvinen som flöt bort
När pingvinen vaknar har isflaket smält och han vet inte var han är. Som tur är får han hjälp av en gammal pirat att hitta hem igen.

Räkna med Mumintrollet
Här räknar ni från 1-20. Boken är på rim.

Busiga Bebben sparkar boll
De säger att Busiga Bebben är för liten för att spela fotboll men är hon verkligen det?

Farbror Bertil får en traktor (tillfälligt slut)
Bertil behöver låna grannens traktor för att åka till affären och handla. Men att köra traktor är inte riktigt så lätt som Bertil tror.


och många, många, många fler....