Olivia

  • 149 kr
  • 89 kr

Det är tyst och lugnt i Julias hus. Nästan lite för tyst. Så hon öppnar det för ensamma och vilsna varelser. Snart är huset fullt av sjöjungfrur och troll.

Dela

Vad som än händer oavsett om det är hemma, på stranden eller läggdags kan du vara säker på en sak: Olivia är en gris som är överfull av energi! Men det gör inget: Olivia är en underbar gris, som älskar att klä upp sig, sjunga, skrämma sin lillebror, dansa och (åtminstone ibland) sova. Efter dagar fyllda av upptåg är Olivia helt slut. Och vad passar då bättre än att få somna, omsluten av kärlek medan hennes mamma läser en saga (eller tre).
Böckerna om den förunderliga grisen Olivia har vunnit läsarnas hjärtan och översatts till över tjugo språk.

Det är allas favoritgris... OLIVIA!

IAN FALCONER är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönad, illustratör och författare av barnböcker. Han föddes i Ridgefield, Connecticut. Olivia är den första boken i Modernistas utgivning av Olivia-serien.

_____________________________

Tyckt om boken:
"Härlig, rolig & helt fantastisk!."
Jennies lästips

"Jag tror det är många som känner igen sig i Olivia, till exempel när hon måste prova alla kläder innan hon kan bestämma vad hon ska ha på sig på morgonen eller när hon inte är det minsta trött när det är dags för att sova middag. Olivia är ju egentligen ett förmänskligat djur. Ett barn i kulting-form. Det är lätt att tycka om Olivia, men också känna med henne, till exempel när omgivningen blir trött på hennes ständigt höga energi, hennes högljudda sång och när hon målar på väggen hemma. Det är roligt att se hur hon, som är en flick-karaktär, tar för sig av livet och vågar ta plats så självklart. Jag gillar också verkligen illustrationerna. De är enkla och går endast i färgerna vitt, svart, grått och rött. Ofta tar illustrationerna bara upp en del av uppslaget, vilket gör att den vita bakgrunden bildar en kuliss där de effektfyllda illustrationerna framträder. Det är mycket rörelse i illustrationerna liksom mycket känsla. Olivia är en lättläst och lättillgänglig bilderbok som passar förskolebarn från cirka två år."
Barnboksbloggen