Lilla Sticka i landet Lycka

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen nedan får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. När den finns på hyllan igen kommer jag kontakta dig. Givetvis binder du inte upp dig att köpa produkten och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Bästsäljande författaren Martin Widmark har sin plats bredvid Astrid Lindgren som barnens favoritförfattare i svensk litteraturkanon.
Med Lilla Sticka i landet Lycka återvänder han till att skriva för de lite mindre barnen och för illustrationerna står den erkänt hyllade och prisbelönta polska illustratören, Emilia Dziubak.

En kväll när Daniel ska sova så berättar tant Julia en fantastisk berättelse: När hon var en liten och ledsen flicka som saknade sin bror, så råkade hon styra sin kälke in under en gran och for nedför en lång tunnel av is och landade med en duns i landet Lycka. Här träffar hon på de mest fantastiska figurer som Herr Jacobi - en skalbagge i frack och fluga som döper henne till Lilla Sticka, den girige Krabban som samlar på pärlor och inte minst återser hon och räddar sin bror.

Lilla Sticka i landet Lycka leder tankarna till Lewis Carrolls Alice i underlandet såväl som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster och är Martin Widmarks och Emilia Dziubaks första samarbete. En bilderbok där det bästa av svensk och polsk berättar- och bildkonst samsas!

"Det här är ett av de där projekten som jag brinner för. Jag älskar när text och bild från olika kulturer och traditioner gifter sig i en och samma upplevelse." Martin Widmark

Bokens omslag är strävt och lite skimrande vilket ger det en extra lyxig och förtrollad känsla.

 _________________________________________________________________

Omdömen om boken:

"Skimrande vacker bilderbok /.../ Martin Widmark skriver bättre än någonsin."
Dagens Nyheter, Lotta Olsson

"Vilken fantastisk bok! Lite sorglig och lite skrämmande, men helt magisk och underbar!"
Kristin

"Jag valde boken på grund av Emilias vackra illustrationer. Berättelsen är också bra. Emilias illustrationer får 5 av mig, dom är toppklass. Martins berättelse är bra, han får 4 av mig."
Henry

"Illustrationerna är helt magiska. Trolska, drömmande med många detaljer och vackra färger. Texten är både poetisk och humoristisk på samma gång. Herr Jacobi leker på ett fyndigt sätt med orden och språket. Det är svårt att inte tänka på Astrid Lindgrens böcker när jag läser Lilla Sticka i landet Lycka. Hon skrev ju ofta om barn som var ledsna och saknade någon, och lät dem komma till andra världar där sorgen och saknaden inte var lika stor. Men tankarna går också till Alice i underlandet eftersom huvudpersonen även i denna bok hamnar i ett annat land befolkat med besynnerliga figurer.
Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år, men det är mycket text och en del svåra ord. Därför skulle jag säga att den passar bäst för barn i åldern 5-7 år. Jag tror även att de skulle uppskatta leken med orden, äventyret, texten som berör och illustrationerna som verkligen lyfter berättelsen till en magisk nivå."
Barnboksbloggen