Legenden om Sally Jones

  • 149 kr

En tecknad roman för alla som lockas av Det Stora Äventyret! Legenden om Sally Jones är en berättelse om längtan, hopp och grymma svek.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Dela

En tecknad roman för alla som lockas av Det Stora Äventyret!

Legenden om Sally Jones är en berättelse om längtan, hopp och grymma svek. Historien börjar djupt inne i den afrikanska regnskogen, där tjuvjägare tar en gorillaunge till fånga. Hon får namnet Sally Jones och smugglas till Europa på ett ångfartyg. I Istanbuls basar säljs Sally Jones till den mystiska Frau Schultz, som lär upp henne till en mästerlig juveltjuv. Och plötsligt är Sally Jones jagad av Istanbulpolisens skarpaste hjärna, kriminalkommissarie Xavier Buda ...

Märkliga öden för så småningom Sally Jones ut på världshaven och dramatiska äventyr i fjärran hamnstäder som Port Said, Singapore, San Francisco och New York. Magiska bilder och en gripande historia gör Legenden om Sally Jones till en sann läsupplevelse för alla åldrar!

Jakob Wegelius har tidigare skrivit och illustrerat "Spionerna i Oreborg" (1994 och 2005), "Herr Balders Hemlighet" (1995), "Esperanza" (1999, nominerad till Augustpriset) samt medverkat i många antologier för yngre barn. 1999 tilldelades Jakob Wegelius också tidningen Expressens presitgefulla barnbokspris Heffaklumpen. Det finns en egen ton i Jakobs berättelser och han har ett helt unikt illustrationsmanér. Berättelserna och bilderna tilltalar både barn och vuxna på olika plan. Det är mycket skickligt gjort! 

______________________________

Tyckt av de som läst:

"Legenden om Sally Jones är så vackert skriven och så finurligt komponerad att man blir alldeles varm om hjärtat. Tänk att det fortfarande görs sådana här böcker..."
Expressen

"Ord- och bildkonstnär som når rakt in i hjärtat"
Svenska Dagbladet

"En mysig bok med både mysterium och relationer. Boken är känslosam och jag gillar Sally Jones som karaktär. Den har många fina bilder där texten är kombinerad med bilden. Berättelsen kommer därmed i flera lager. Det är en bok med flera äventyr och vi får besöka olika delar av världen. På slutet knyts den samman fint."
Rebecka

"Perfekt! Spännande på varje sida. Rekommenderas!"
Louisa

"Vi får följa gorillan Sally Jones genom livet. Hon får uppleva en mängd äventyr och reser runt om i världen. Hon träffar på människor som utnyttjar henne men hon får även uppleva kärleken. Jag brukar inte läsa grafiska romaner, då jag tror jag haft lite fördomar om dem och trott att de alla mer eller mindre är som Kalle Anka. Men jag måste medge att jag tycker väldigt mycket om de grafiska romaner jag läst hittills. Att läsa en berättelse är mer än bara ord och genom de fantastiska bilderna i boken så får man följa en spännande berättelse. Det här är ett härligt äventyr med en kvinnlig hjälte i form av en gorilla."
Cissis bokblogg

"Fantastisk bok som fängslar och griper en från första sidan till sista, både jag och min dotter tårögda över apan Sallys öde. Att bilderna är suveräna är bara en bonus, denna bok kommer leva med mig för alltid. Den ger hopp om ljusning även i de mörkaste stunder."
Emma

"Fullständigt lysande! En färgsprakande berättelse som vindlar sig fram mellan hopp och förtvivlan, mellan skumraskfigurer och hjälpande händer. Vi färdas mellan världsdelarna och åker berg- och dalbana mellan äventyren och äventyrarna. Bilderna kittlar fantasin ytterligare och ger anrättningen en extra dimension som gör det hela alldeles oemotståndligt."
Thomas

"Läste denna spännande och lite sorgliga historia för barnen som verkligen gillar den. Man vet inte hur den slutar förrän på den allra sista sidan."
Linda

"Alla borde läsa Legenden om Sally Jones! Jag blir helt knockad av den stackars gorillans öde. Romantiska lockande teckningar som är betydelsebärande och gör boken till något alldeles extra! Jättebra!!!"
Tove