Jultröjan

  • 139 kr

Den hemlösa katten Fransson har det inte lätt om vintern; hela dagarna måste han vandra genom staden för att inte tassarna ska frysa fast.

Den hemlösa katten Fransson har det inte lätt om vintern; hela dagarna måste han vandra genom staden för att inte tassarna ska frysa fast. Utifrån tittar han in på julklappshandlande djur som pausar på stadens kafé eller träffas vid skridskobanan på torget. Men just den här dagen ställs allt på ända, när Franssons stickade tröja tappar en maska och börjar repa upp sig! Utan tröja klarar han inte kylan, och en vild jakt på garnet tar vid. Allt medan skymningen faller och snön börjar falla tappar tröjan maska efter maska ... Som tur är slutar jakten på en oväntad plats och för första gången i livet får Fransson en riktig julklapp.

____________________________________________

Tyckt om boken:

"Ännu en pärla bland julböcker. Alla har vi väl läst och uppskattat "Historian om någon" där man följer en röd tråd för att hitta en lekande kattungen som är så uppskattad av många barn. Denna boken är lite liknande men nu får vi istället följa en katt med en riktigt skön stickad tröja som går genom staden med julstämning. Men Attans, stickningen på kattens tröja har gått upp och under färden är till slut tröjan borta. Katten får ett fasligt jobb med att följa sin röda tråd tillbaka och samla in den. Mot slutet hittar han sista biten i bokhandeln hos Herr grävling. Med det viktigaste var ändå att hen också hittade en vän i grävling.

En väldigt mysig bok som förmedlar julstämning och gemenskap utan fokus på julklappar. Heikkilä är en fantastisk illustratör så boken är riktigt trevlig att läsa. Även mysigt att tillsammans med barnen få klura vart tråden kommer ta katten.."
Barnboksfamiljen