Julias hem för vilsna varelser - En bok om att ta hand om varandra

  • 189 kr

Det är tyst och lugnt i Julias hus. Nästan lite för tyst. Så hon öppnar det för ensamma och vilsna varelser. Snart är huset fullt av sjöjungfrur och troll.

Det är tyst och lugnt i Julias hus. Nästan lite för tyst. Så hon öppnar det för ensamma och vilsna varelser. Snart är huset fullt av sjöjungfrur, troll och till och med en drake. Men hur ska hon få alla att samsas?

Ben Hatke är författare, konstnär och serietecknare. Hans vackert illustrerade och fantasifull bilderböcker blir snabbt en favorit både bland barn i förskoleåldern och vuxna högläsare.

_____________________________

Tyckt om boken:
"En sagobok för alla som söker magiska bilderböcker
Julias hem för vilsna varelser är en magisk och fantasifull saga om olika fantastiska varelser som alla hittar sin tillflykt hos en ovanlig tjej i hennes ovanliga hem. Det är en berättelse som kommer att hålla ung barn underhållna med det charmiga och roliga bilderna som perfekt fångar historiens magi. Rekommenderas för alla som söker magiska bilderböcker med lika delar humor och förtrollning.
Detta är en underhållande, rolig och fantasifull sagobok.
Här integrerar den lättlästa texten på ett snyggt sätt tillsammans med det charmigt trollbindande illustrationerna skapade av Ben Hatke kommer det hålla unga barn underhållna genom hela boken med sina detaljrika bilder.
Här har han skapat olika varelse som alla har sådan härlig personlighet, vilket gör dem till en unik del av historien. Det är en bok som smidigt kombinerar sjöjungfrur, vättar, troll, drakar och andra magiska varelser på ett icke skrämmande sätt."
Gullis lästips

"Att vara snäll men ändå våga säga ifrån
Julia har precis slagit sig ner med sitt hus på ett nytt ställe men börjar snart känna sig ensam. Så hon tillverkar en skylt för att bjudna in vilsna varelser som sällskap.
Snabbt får hon ett gäng magiska varelser som rumskompisar. Det blir dock väldigt jobbigt för Julia då gästerna är bekväma av sig och låter Julia jobba. Tills Julia får nog, säger ifrån och ordnar en ny struktur där alla får hjälpa till så alla får trivas.
En av bokens viktigaste budskap är att samtidigt som man kan vara riktigt snäll mot andra och ställa upp - så är det också okej att säga ifrån och ställa krav.
Julias gäster respekterar henne då och i slutändan blir det harmoniskt och bra när alla hjälper till.
Roligt att se Julia som huvudkaraktär som är snäll och inkluderande samtidigt som hon säger ifrån. Hon bygger skyltar själv och blir arbetsledare - samtidigt som hon ber om hjälp och är väldigt vänlig också. Boken blir normbrytande men också nyanserad. En väldigt mysig berättelse.
Texten är enkel men historien funkar ändå även för äldre förskolebarn också. Även illustrationerna är riktigt härliga och också gjorda av Hatke."
Barnboksfamiljen

"Mycket fin bok som någonstans handlar om allas lika värde. Alla är välkomna men alla får också hjälpa till så att ingen blir utnyttjad av någon annan. Fantastiska illustrationer som man kan titta på länge, länge. En bok som uppskattas av både barn och vuxna."
Kristin