Draken med de röda ögonen

  • 89 kr

Det här är historien om den lilla gröna draken som föddes en dag av suggan i svinstian. Och om hur barnen i gården matade den lilla draken med ljusstumpar, snör

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen ovan får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Det här är historien om den lilla gröna draken som föddes en dag av suggan i svinstian. Och om hur barnen i gården matade den lilla draken med ljusstumpar, snören och korkar, och kelade med honom så att han blev riktigt tam. Ända tills den kväll då han blev utsläppt i hagen tillsammans med smågrisarna. Då kom han fram och tog farväl och flög sedan iväg mot den eldröda solen.
Astrid Lindgrens berättelse, så fylld med känslor, och Ilon Wiklands både roliga och vackra bilder ger berättelsen en säregen magi.
____________________________________________

Tyckt om boken:

"Draken med de röda ögonen är en väldigt kort, men potent, liten bilderbok om hur två barn upptäcker en grön drake med röda ögon bland de nyfödda kultingarna i svinstian.
Det är ett fall utav magisk realism, då barnen är förvånade över draken men likväl tar hand om den. Och fast den kan vara elak så är den en känslig och charmig varelse som de snabbt fattar tycke för, även fast (eller kanske också därför att) han är så annorlunda från griskultingarna.
För mindre barn är det en fantasifull saga om att hitta ett ovanligt husdjur, och för lite äldre läsare finns det flera sätt att läsa och tolka berättelsen på. Är draken en metafor för barnens lekar och fantasier? Eller är han en metafor för barn som på något sätt är lite annorlunda och med andra behov, men därför också kan göra andra saker vi inte förväntar oss (som att flyga)? Finns som sagt mycket att hämta i den här korta berättelsen.
Astrids mesta illustratör Ilon Wikland står för bilderna, som skapar en mysig och vacker stämning och lyckas göra den lilla draken extra charmig och uttrycksfull.
Vacker, fantasifull och en smula melankolisk, och berättad ur ett barns perspektiv. Astrid när hon är som bäst, med andra ord."
Morpheus