Den gamle mannen och valen

  • 149 kr

Långt uppe i norr, där fjället möter havet, bor gamle Cornelius och hans katt Trots. På udden på andra sidan vattnet bor Halvor, Cornelius bror.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Dela

Långt uppe i norr, där fjället möter havet, bor gamle Cornelius och hans katt Trots. På udden på andra sidan vattnet bor Halvor, Cornelius bror. De båda bröderna är ovänner och har inte pratats vid på flera år. En morgon hittar Cornelius en val som har strandat. Han försöker hjälpa valen tillbaka ut i havet, men inser snart att han inte kommer att klara det utan hjälp. Men vem kan hjälpa honom? 

En berättelse om vänskap och försoning som passar för alla åldrar. 

Stian Hole är grafisk formgivare, illustratör och barnboksförfattare bosatt i Oslo. Han har fått mycket uppmärksamhet för sina illustrationer i collageteknik bearbetade i Photoshop. Han har en stor och hängiven grupp läsare och har vunnit många priser såväl i Norge som internationellt.

_____________________________________________

Så här tycker de som läst boken:

"Otroligt välgjorda bilder att njuta av till en text om två gamla bröder som blir vänner igen efter många års osämja. Stian Hole är en fantastisk barnboksförfattare, med konstnärliga collage-illustrationer och texter som berör alla åldrar."
Maria

"Vacker berättelse med helt underbara bilder. Köpte den för bildernas skull. Kanske en ungdomsbok, men kan lika gärna läsas av vuxna."
EF

"”Han såg på valen och såg sig själv och Halvor leka nere vid båtskjulet, bygga båtar på stranden, fiska krabbor från bryggan och springa över ängen. Han satt hopkrupen intill valen och hörde ljuden, såg färgerna och kände Halvor bredvid sig, och lyckades inte hejda tårarna.”
Även den mest förbenade ironiker lär finna sig blankögd efter läsningen av Den gamle mannen och valen, men berättelsen avklingar trots allt i dur."
Aftonbladet