Hjälp det är....Dinosaurier överallt

  • 139 kr

Välkomna till en vanlig torsdag i slutet av kritaperioden! En underbar tid om man är en dinosaurie. Lite mindre underbar om man är ett litet däggdjur.

Dela

Välkomna till en vanlig torsdag i slutet av kritaperioden!

En underbar tid om man är en dinosaurie. Lite mindre underbar om man är ett litet däggdjur. Till exempel en Zalambdalestes, ett råttliknande litet djur som levde samtidigt med dinosaurierna.

Däggdjuren under krita är små, dinosaurierna är gigantiska och i vägen överallt. De tar all plats på jorden, äter upp all mat och deras livsfarliga bajshögar är enorma. Vi får följa med vårt lilla råttgäng när de tappert försöker överleva dagen genom att undvika att bli uppätna eller nertrampade. Hur ska det gå för dem? Kommer de att klara sig?

(SPOILER: Jodå, efter dinosauriernas tid börjar däggdjurens era med mammutar, sabeltandade tigrar – och till slut även människor. Tack råttorna!)

Sarah Sheppards är mest känd för sina faktaböcker för barn som står i en klass för sig! Med kunskap och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av hundratusentals läsare i alla åldrar. Från dinosaurier och viktiga kartor till hajar och mystiska platser har hon gång på gång tagit oss med jorden runt på äventyr. Våra råttor visar sina nosar första gången i Varning för Köttgänget (2009) Dino 1-2-3 (2011) samt i Dino Deluxe (2018) som under 2021 också blev tv-serie!

___________________________________

Tyckt av de som läst:

"Sonens favorit! Vi läser om och om igen."
Heléne S

"Barnbarnet gillade boken. Spännande tyckte hon"
Tuula

"En kul bok som uppskattade av barnbarnet."
Eva K

"Superfin!"
LL

"Spännande för en 3 årig pojke"
Ann-Cathrin

"Philip 9 år: Vi har läst boken Hjälp det är dinosaurier överallt. Det är många fina färger och roliga bilder i boken. Många barn tycker om dinosaurier när de är små. Jag tror att Sarah Sheppard har gjort många böcker som kan passa för de barnen. De är roliga om man inte gillar dinosaurier också. Man får lära sig en massa saker. Det är en faktabok men känns inte som en faktabok.
AC (mamma): Sarah Sheppard kan konsten att fängsla en vid fakta trots att man trodde att man inte var intresserad. Hennes böcker är inte faktatunga utan leker snarare med ens intresse. Helt plötsligt vill man lära sig mer. Dessutom är det förpackat i härliga färger som lockar till läsning och finurligheter både i illustration och text. Hjälp det är dinosaurier överallt är inget undantag. I denna bok får vi lära oss mer om små däggdjur och hur deras vardag kunde se ut bland alla läskiga och mindre läskiga dinosaurier. Boken skapar dialog och knasiga tankar som undra vad som skulle hända om¿ Gustav 11 år: Man vet vad man får när man köper en bok av Sarah Sheppard. Det är en faktabok med mycket färg och knasiga saker som man vill hitta. Ofta skrattar man lite också. Hennes böcker är bra. Denna bok handlar om dinosaurier och små däggdjur. Jag visste inte ens att det fanns zalambdalestes."
Gustavs bokhylla

"Originell och fin gestaltning av dinosaurierna, med fina och starka färger. Därtill en dos humor. Situationer berättade i olika uppslag.
Våra pojkar, 3 och 6 år, älskar alla Dino deluxe-böckerna, inkl denna pärla."
Jonas