Var är hönan?

  • 139 kr

Eva Lindell och Cecilia Heikkilä har tillsammans skapat den vackra bilderboken Var är hönan. Det är en bilderbok utan tjocka blad. Istället är bladen tunna

Eva Lindell och Cecilia Heikkilä har tillsammans skapat den vackra bilderboken Var är hönan. Det är en bilderbok utan tjocka blad. Istället är bladen tunna som i en vanlig bok. Boken handlar om Lo som har ett hönshus. Tre hönor bor där. Där är Svart och där är Brun. Men var är Vit? Gömmer sig Vit i skuggan under rabarberbladen? Nej, där är inte Vit. Är Vit kanske i det höga gräset? Nej, där är inte heller Vit. Inte heller är Vit inne i hönshuset, i morotslandet eller i sandlådan. Men inne i huset, i ett av köksskåpen hittar Lo till slut Vit. Och Vit har värpt ett stort ägg!
______________________________

De som läst

"Var är hönan är en mysig ”deckargåta” för de minsta barnen. Boken bygger på upprepningar och den klassiska tittut-leken, vilket lätt engagerar de små läsarna. Boken är interaktiv i och med att läsarna lockas att hjälpa till att leta den försvunna hönan. Fjädrar och små fotavtryck ger ledtrådar i sökandet. De vackra bilderna i milda, mörka, murriga färger passar perfekt för en bilderbok som utspelar sig bland djur på landet. Sammanfattningsvis en riktigt mysig, fin och varm berättelse att läsa tillsammans. Boken passar från 1 år och uppåt och den passar lika bra att läsa för ett eller ett par barn som att läsa för en hel barngrupp."
Barnboksbloggen