Bibi – Den finurliga detektiven av Mrs Mighetto

  • 199 kr

Bibi, den finurliga detektiven är en högläsningsbok på rim för barn 3-6 år. Bokens 32 sidor är fyllda med Mrs Mighettos poetiska texter och figurer.

Dela

Bibi, den finurliga detektiven är en högläsningsbok på rim för barn 3-6 år. Bokens 32 sidor är fyllda med Mrs Mighettos poetiska texter och karakteristiska akvarellmålningar.

Missa inte denna charmiga berättelse som tar läsaren med på ett äventyr genom en vinterstad. Två systrar, Bibi och Betty, driver en detektivbyrå och plötsligt en dag är deras vän, katten försvunnen. Med hjälp av Bibis gåva att lösa mysterier och en magisk kristall ger de sig ut på en spännande resa genom den gnistrande snöklädda staden.

Berättelsen väver samman vardagliga situationer med drömska element och humor. Läsaren kommer att följa med systrarna genom gatorna, träffa udda karaktärer som madame Uggla och herr Räv, och upptäcka överraskande vändningar längs vägen.

Förutom mysteriet om den försvunna katten utforskar boken också teman som systerskap, vänskap och födelsedagar. Berättelsen är en hjärtevärmande påminnelse om att ibland kan glädjen finnas precis där man minst väntar sig det.

Bibi, den finurliga detektiven är en bok som kommer att trollbinda både unga och vuxna läsare med sin magi, charm och kärlek.

Bibi och hennes syster är lika, men Betty har en mouche på sin kind,
de driver en detektivbyrå högt uppe på grannens vind.
Bibi har en gåva och kan lösa omöjliga fall,
hon söker svar i drömmarna med hjälp av en kristall.

Ut ur iskalla huset springer de hand i hand,
för svaren hon sökte fanns inte i drömmarnas land.
Kullerstenarna är hala och himlen prickig av snö,
det är trångt på gatan av både madame och monsieur.

De möter madame Uggla som läser sin meny,
hon siktar visst på crème brûlée efter sin fondue.
”Pardon Madame”, säger de, ”får vi störa en minut,
vi letar efter vår vän, alla ledtrådar har tagit slut.”