Bara fem minuter till

  • 149 kr

Kluriga tankar om tid för förskoleåldern. Det är konstigt med tid. Fem minuter kan vara jättelångt om man har tråkigt, medan en timme flyger iväg.

Kluriga tankar om tid för förskoleåldern. Det är konstigt med tid. Fem minuter kan vara jättelångt om man har tråkigt, medan en timme flyger iväg när man är på kalas. Varför är det så? Och varför säger pappa att det är lugn och skön pappa-tid, när det alldeles uppenbart är hög tid för lek? Med träffsäkra och roliga illustrationer berättar prisbelönta illustratören Marta Altés om hur det kan vara när stora och små tänker olika om tid.

Fint omslag med sträv yta och en upphöjd känsla i bokstäverna och bilden.
 _________________________________________________________________

Omdömen om boken:

"Bara fem minuter till är en otroligt söt liten barnbok om tiden. I boken får vi följa en liten räv som funderar på tiden. Det är en klockren skildring av vuxenvärldens ständiga stress där tiden är knapp och där man hela tiden ska vidare till nästa grej. Men den lilla räven ser det på ett annat sätt och visar hur mycket tid vi egentligen har och vad man hinner på fem minuter. Det är en hel del i barnens värld.
Jag gillar den här boken! Författarens lyckas verkligen få till barnets perspektiv i den här berättelsen och det är så bra. Det är en charmig och rolig bok som jag blir glad av att läsa. Boken är väldigt bra översatt och läsningen har ett behagligt flyt. De små rävarna är sagolikt söta och det är omöjligt att inte charmas av dem. Texten och de fina illustrationerna ihop gör boken till en riktig liten pärla i barnboksdjungeln. Boken passar barn från ca 3 år och uppåt!"
Villivonkansbooks