SpidMonsters - Kortspel där man matchar mönster från Djeco

  • 179 kr

Ett kul spel där man matchar mönster, planet eller monster. Bli den första att bli av med dina kort!Från 5 år. Antal spelare 2 - 4Förpackningsstorlek: 15,6 x 11

Ett kul spel där man matchar mönster, planet eller monster. Bli den första att bli av med dina kort!

Från 5 år. Antal spelare 2 - 4

Förpackningsstorlek: 15,6 x 11,7 x 2,8 cm

Från Djeco.

Det här går spelet ut på: att bli av med alla sina kort.

Spelregler: Givaren delar ut korten mellanspelarna. Spelarna lägger sina kort i en hög, med framsidorna neråt, framför sig och lägger upp de tre översta korten från sin hög med framsidorna upp. Sedan lägger givaren ett kort med framsidan upp i mitten. Därefter ska spelarna samtidigt och så snabbt som möjligt försöka lägga sina kort med framsidorna upp i mitten. För att få lov att lägga ut ett kort, måste detta ha:

- antingen samma bakgrundsmotiv,

- eller samma planetfärg,

- eller samma monster

som föregående utlagda kort. Varje spelare får alltid lov att ha tre öppna kort framför sig. Varje gång en spelare sedan lägger ut ett kort i mitten får hon/han ta ett kort från sin hög och vända upp det framför sig. När de lägger sitt kort på högen i mitten måste spelarna tala om hur de associerar sitt kort med föregående kort på högen. Det kan inträffa att ingen av spelarna kan lägga något av sina tre kort. I det fallet, när alla de uppvända korten har kontrollerats, vänder alla spelarna upp ytterligare ett kort från sin hög, och fortsätter så tills spelet flyter på igen.

Vinnare är den spelare som först har blivit av med sina kort.

Från Djeco

__________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.