Heads & Tails - Spelet där du ska para ihop djuren

99 kr

Heads and Tails är klassiskt familjespel som aldrig går ur tiden. Lådan innehåller 16 kort som bildar 8 kompletta djur och korten kan flyttas runt och skapa ännu fler kombinationer.

På baksidan av korten finns ett antal prickar som ska paras ihop med rätt siffra. Siffran står också på engelska för den som istället vill öva lite på det. Du kan alltså välja vilken variant av spelet du vill spela. Para ihop djuren eller siffrorna.
Ni kan välja att vara flera spelare eller att en spelare spelar själv.
I varianten för flera spelare delas korten ut jämnt till alla spelare och spelarna lägger ut så många kompletta par som de kan göra av de korten de har fått. Därefter spelar alla spelarna ut ett kort på bordet åt gången och försöker matcha ett huvud med en svans. Lyckas du med det får du ta paret. Om du inte har något att para ihop något med måste du lägga ut ett kort på bordet.

Om du vill spela själv staplar du huvuden i en stapel och svansarna i en stapel. Sen vänder du på det översta kortet i varje hög och ser om de passar ihop. Om de passar ihop läggs paret åt sidan. Om inte, vänder du upp nästa kort.  Spelaren går igenom högen så många gånger som är nödvändigt för att para ihop alla kort.

Du kan också lägga ihop helt knasiga djur bara för att det är roligt att se hur de blir!

Passar ca 4-8 år 

1-3 spelare