Goose game från Djeco

  • 149 kr

Ett klassiskt brädspel med vackra illustrationer.Från 5 år. Antal spelare: 2 - 4 deltagareFörpackningsstorlek: 38 x 16 x 3 cmFrån DjecoSpeltid 10 minSpelets syf

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Ett klassiskt brädspel med vackra illustrationer.
Från 5 år. Antal spelare: 2 - 4 deltagare
Förpackningsstorlek: 38 x 16 x 3 cm

Från Djeco

Speltid 10 min

Spelets syfte: att först komma fram till ruta 63.

Spelregler: Den spelare som är yngst börjar. Därefter spelar man medsols. Då det är en spelares tur kastar denne de två tärningarna och flyttar fram sin spelpjäs med det antal steg som motsvarar numret på tärningen. När en spelpjäs hamnar på en ruta som är upptagen av en annan spelpjäs, flyttar sig den senare bakåt till den ruta som den första hade då den tog den andras plats. Vid spelets början flyttar sig den spelare som får summan nio genom att ha slagit en sexa och en trea till ruta 26. Om spelaren får en nia genom att slå en fyra och en femma flyttar han eller hon till ruta 53. På fjärilsrutorna (nr 9, 18, 27, 36, 45 och 54) får spelaren flytta fram en andra gång med det antal hon eller han fick vid sitt sista slag.

Speciella rutor:

Ruta 6 – Fågelns flykt: spelaren förflyttar sig till ruta 12.

Ruta 19 – Ugglans vila: spelaren måste stå över sin tur nästa gång.

Ruta 31 – Spindelnätet: spelaren måste vänta tills en annan spelpjäs hamnar på denna ruta för att kunna gå vidare. Han eller hon flyttar sig då bakåt till den ruta som spelaren hade som tagit den aktuella spelarens plats.

Ruta 42 – Spindeln: spelaren flyttar sig bakåt till ruta 30.

Ruta 52 – Valnötsskalet: spelaren måste vänta tills en annan spelpjäs hamnar på denna ruta för att kunna gå vidare. Han eller hon flyttar sig då bakåt till den ruta som spelaren hade som tagit den aktuella spelarens plats.

Ruta 58 – Stenregnet: spelaren får börja om på ruta ett.

Vem vinner? Den spelare som först når ruta 63 vinner omgången. Men man måste hamna exakt där! Om tärningen visar en högre summa än det antal rutor som skiljer spelaren från att komma i mål måste hon eller han gå bakåt med lika många steg.

_________________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.