Vem är rädd för den elaka häxan?

  • 149 kr

När Flora får höra talas om att det är en häxsammankomst i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

När Flora får höra talas om att det är en häxsammankomst i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga! Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra (Flora kan väl inte en häxa heta heller?) och får i uppdrag att utföra en elak handling, innan hon kan få bli en äkta häxa.
Lätt som en plätt, tänker Abrakadabra, men det visar sig vara svårare än hon trott. Hennes elaka planer misslyckas gång på gång och till slut vågar hon sig inte tillbaka till de andra häxorna...

I boken ställs huvudpersonen inför uppdrag som involverar både Hans och Greta, Törnrosa och Snövit. En lekfull historia som blandar de klassiska sagorna med en nutida kavat antihjälte. Som till sist också får sitt egna och alldeles sagolikt lyckliga slut.

Det här är en lite längre bok som kan passa som högläsning för en längre nattningsstund.

Jonas Boets, Belgien, var lärare innan han dök in i TV-världen. Där han bl.a. skrivit manus till flera program samt jobbat på barnkanalen VTMKZOOM. Jonas mamma var författare och den som fick honom att själv ge sig in på den linjen. Och när han väl hade börjat skriva gick det inte att stoppa honom. Jonas har gett ut fler än 10 barnböcker, bland andra serien om den unge spionen Sam.

Richard Verschraagen, Nederländerna, illustratör och lärare som hunnit med en vända till Sverige, där han undervisat på De Nederlandse School i Stockholm. Richard är en omtyckt barnboksillustratör som illustrerat över 20 titlar. För boken Het geheim tussen de boeken prisade han med White Raven (IBBY).

_______________________

Tyckt av de som läst:

"Vem är rädd för den elaka häxan? är en helt underbar bilderbok som handlar om en liten tjej som vill bli häxa. ... Jag älskar hur författaren blandat in klassiska sagor i den här berättelsen och gett dom en tvist."
Eva Boström, Boktokig

"Vi tipsar om denna roliga bok som handlar om Flora som minsann vill bli en elak häxa som kan flyga.
Med hjälp av inspiration från flera klassiska sagor så prövas hon för att inse att hon är riktigt usel på att vara en ond häxa.
Mot slutet uppenbarar sig en bra lösning :-)
Rolig bok med enkla med träffsäkra illustrationer. Smart att använda sig av klassiska sagor som skrivs om - men fortfarande är bekanta för många barn. Tänker att speciellt 4-5-åringar uppskattar den delen av historian.
Rolig historia som både I och pappa uppskattar här hemma!"
Barnboksfamiljen

"Klassiker med tvist. Häxorna har samlats i staden där Flora bor. Flora bestämmer sig genast för att ta sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga. Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra och får i uppdrag att göra en elak handling.
Har läst boken med sonen på 6 år. Han gillade den, tyckte den var spännande, allra bäst gillade han när hon inte behövde vara elak längre. Jag tycker det är en charmig historia där man skruvat till de gamla klassikerna Törnrosa, Snövit och Hans & Greta. Historien påminner om dem, men med en twist. Gillar att godheten vinner till sist och att den visar att man vinner på att vara snäll. Passade sonen väldigt bra åldersmässigt."
Villivonkansbooks