Tidernas djur

  • 149 kr

Hisnande fantasifull tidsresa om historiska djur. Tassar, flyger, simmar, travar. Över berg och skyttegravarUpp i rymden, in på zooI vetenskap och gudatro.

Hisnande fantasifull tidsresa om historiska djur

Tassar, flyger, simmar, travar 
Över berg och skyttegravar
Upp i rymden, in på zoo
I vetenskap och gudatro
I sarkofag och simbassäng
I alla snår på tidens äng  
Har djuren lämnat avtryck

Från Egypten till skånska Brantevik, genom krig och farsoter, i rymdraketer, kloningslabb och handväskor. Följ med på en promenad genom de senaste 3000 åren tillsammans med 16 historiska djur.
Tidernas djur är Elin Ruuths andra barnbok efter förra årets Stora och lilla AaBbCc - den här gången med underbart fantasifulla fyrfärgsillustrationer av Johanna Magoria. En suggestiv, spännande tidsresa för barn i 3-6-årsåldern.

ELIN RUUTH, född 1986 och uppvuxen i Luleå, är dramatiker och kulturjournalist. 2010 debuterade hon som författare med den kritikerrosade romanen Fara vill (Albert Bonniers förlag). Tidernas djur är hennes andra barnbok.  

JOHANNA MAGORIA, född 1980, är illustratör och grafisk formgivare med examen från HDK och the Royal Danish Academy of Fine Arts. Hon har bland annat uppmärksammats för sina illustrationer till böckerna om Viggo, skrivna av Lisa Bjärbo.  

______________________________

Tyckt av de som läst:

"En verkligt underfundig, rolig men också sorglig berättelse om djurens historia. Rytmiskt vindlande rim och vackra illustrationer. En bok att läsa många gånger!"
Marie

"En bok för den som älskar djur och äventyr"
Kristina Sigunsdotter, littleliterian

"Johanna Magorias bilder är väldigt vackra och Elin Ruuths text är på sina ställen briljant"
Feelbadbibliotikarien

"Finurlig, rolig och även lite sorglig"
Bokprataren

"Illustrationerna är utsökta, i fylliga, lite dova färger"
Klara pratar böcker