Tänk om...

  • 169 kr

"Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn. Du skulle stilla gunga i mitt mjuka spindelgarn. Vi skulle bygga kojor i badrummets ventiler."

"Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn
Du skulle stilla gunga i mitt mjuka spindelgarn
Vi skulle bygga kojor i badrummets ventiler
Och gömma oss i kranar och i leksakskrokodiler"

Tänk att få vara spindel, skräcködla eller mygga. Att få gunga i spindelnät, åka dino-taxi eller dansa myggdans hela sommarnatten lång. Plaska runt i gyttja, välta soptunnor och leka kurragömma mellan kyrktorn, höghus och balkonger.

Lena Sjöberg har skrivit underbara verser om djurliv och om hur det skulle vara om man bytte plats. Om man själv var en liten kulting, en valunge eller en getingmor. Vad kunde man göra då?

Tänk om ... är en oemotståndlig bok om djurliv, busliv och om att få vara nära. Om trygghet, osäkerhet och äventyr i djurens värld. En riktigt mysig bok och en kärleksförklaring till leken och relationen mellan liten och stor.

Lena Sjöberg Augustnominerades 2010 för Tänk om ? och tilldelades Elsa Beskow-plaketten 2011 för boken. Tänk om ... gavs även ut som visbok med kompletterande cd där Nina Persson sjunger de tonsatta verserna och boken filmatiserades 2014 i regi av Linda Hambäck och Marika Heidebäck.

_____________________________

Tyckt om boken:

"Helt ljuvlig. Och med sångerna lätt åtkomliga på Spotify så njuter jag varje dag och längtar tills mitt barnbarn blir tillräckligt stor att förstå verserna."
Maria

"Vår dotter fick den här boken som doppresent från oss. Helt underbar, både att läsa och sjunga. Sista versen, som handlar om att den vuxne och barnet byter plats är så fin att jag börjar gråta varje gång jag läser den..."
Kristin

Trailer till filmen som bygger på boken: