Sagan om det röda äpplet

  • 89 kr

Det var en gång en man i en randig kostym som la ett äpple i fönstret för att det skulle mogna i solen. Men äpplet föll ner i huvudet på gamla mormor.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Det var en gång en man i en randig kostym som la ett äpple i fönstret för att det skulle mogna i solen. Men äpplet föll ner i huvudet på gamla mormor, som skrek till och skrämde katten som for upp i trädet ... Och alla de saker som sedan hände ska vi inte berätta om här, men ni kan vara säkra på att det röda äpplet hinner ställa till med en hel del trassel i den lilla staden.

Jan Lööfs genialt enkla berättelse har 30 år på nacken, men som alla riktiga mästerverk är den tidlös

218 x 175 x 5 mm

________________

Tyckt om boken

"Jan Lööf är aldrig en besvikelse. Sagan om det röda äpplet roar oavsett ålder!!! Det är en bok man vill ge i present om och om igen!"
Lisa

"En riktigt bra barnbok som även är kul för en vuxen. Vår 3-åring älskar den och tröttnar aldrig! Jag kan den numera utantill."
Astrid

"Finurliga detaljrika teckningar med en underfundig och överraskande historia! Barnböcker blir inte bättre än så här! Lööfs bästa barnbok enligt mig! "
Mia

"Superbra och rolig bok! Och som vanligt med Jan Lööf, mycket detaljerade bilder, mycket att prata om på varje sida."
Emma

"Min äldste son, idag 36 år fick se boken och tyckte att den ska hans brorsdotter, mitt barnbarn ha, för den läste jag för honom som liten! Jag minns den också, trevlig läsning för de små."
Christin

"Detaljrika, fantastiska bilder. Roligt språk. Intressant berättelse. Vi läser om och om och om igen. En riktig feel-good-bok för både stor och liten."
DK

"3-6 år är rekommenderad läsålder för "Sagan om det röda äpplet". Helt fel! Janne Lööfs mästerverk är mer lämplig för läsare mellan 3 och oändligt gammal. I den här boken får du följa hur en äldre man får sitt äpple att skifta från grönt till rött och bli så härligt delikat som bara ett nyplockat äpple kan vara. Den så kallade mognadsprocessen av äpplet sker via en labyrint av händelser som egentligen inte bör hänga samman men som via ett fyndigt sätt vävs ihop och slutar med ett lyckligt slut för den äldre mannen. Förutom att själva storyn är genialisk och trollbindande blir du som läsare också otroligt fascinerad av Lööfs detaljrika och enkelt banala illustrationer. För varje gång du läser boken hittar du en detalj i bilderna som tidigare var oupptäckt. "Sagan om det röda äpplet" är en inkörsport till ett livslångt beroende av Lööfs andra böcker, seriealbum och filmer. Jodå, Lööf gestaltar nämligen Janus i den kultförklarade TV-serien Tårtan."
MrMarcus