Sagan om den lilla, lilla gumman

  • 89 kr

1897 gavs Sagan om den lilla lilla gumman ut för första gången. Den var en av de allra första svenska bilderböckerna, och den bygger på en folklig ramsa.

1897 gavs Sagan om den lilla lilla gumman ut för första gången. Den var en av de allra första svenska bilderböckerna, och den bygger på en folklig ramsa som Elsa Beskow själv fått höra som liten. Hon var bara 23 år när hon skrev ner och illustrerade ramsan, som kom att bli hennes debutbok.
____________________________________________

Tyckt om boken:

"Bra lättläst och vacker barnbok! En riktig Elsa Beskow klassiker! Har läst den för mina barn och nu för barnbarnen!"
Irene

"Det finns inte ord för att beskriva denna bok. Den är trots sin höga ålder ständigt gångbar och älskas av all. Genial i sin enkelhet. Kan också med fördel användas i undervisning av nybörjare i svenska!"
Birgitta

"En härlig klassisk bok som de flesta hört när de var små. Fina bilder och snyggt grafiskt upplägg med texten. Vackert omslag."
Li

"En sagoklassiker, tidlös för generationer framåt av en under bar författare. Denna saga har lästs eller hörts av far och morföräldrar när de var små. Den är kort och enkel lagom för både för föräldrar och barn när de kan läsa själva. Underbar sagorutin som barn älskar att höra om och om igen."
Eva

"Den här boken kan barn höra hur många gånger som helst. Jag arbetar på förskola och "gumman" är mycket populär! Köpte den för att jag vill läsa den för mina barn när dom kommer."
Elin

"Jag känner igen den sen jag var liten. Mamma läste den för mig därför köpte jag den till mitt barnbarn, fast jag talade om för barnbarnets mamma hur man läster sista sidan: .. och katten sprang till skogs och kom inte igen förrän nästa dag, annars hade boken varit alldeles för sorglig."
Inez

"Barnbarnet (3½ år) gillade boken så mycket jag fick läsa den 3 gånger efter varandra. Det är de enkla berättelserna som är bäst. Det visste man för 100 år sedan. Elsa Beskow är en klassiker som håller måttet."
Arvoke