Sagan om den lilla farbrorn

  • 169 kr

"Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten."

"Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de han såg för dum ut."

Så börjar Barbro Lindgrens klassiska Sagan om den lilla farbrorn, nu med nya illustrationer av Eva Eriksson!

Tyckt om boken:
"Den är mycket fin. Den upptar ensamheten på ett så bra sätt. Jag har använt den i min lågstadieklass, både för att läsa högt ur den, och för att barnen själva ska kunna läsa den i klassbiblioteket. Rekommenderas varmt!"
Märta

"Eva Erikssons nya illustrationer äger mitt hjärta, liksom denna klassiker i barnboksvärlden. Boken måste finnas längst fram i varje barnboksbibliotek."
Henry

"En alldeles underbar liten saga. En av Barbros bästa. Ett måste i bokhyllan. Gillar man inte denna så har man ett hjärta av sten."
Olov

"Det är en liten bok om att känna sig ensam, om behovet av vänner och om att man kan vara tre och leka. Den är en berättelse om kärleken till djur, om att man har känslor även när man är vuxen. En bok om hur elakt det är att retas och mobba andra, om vänskap över generationsgränserna. Ja Herre Gud! Man lär sig till och med att räkna när man läser Sagan om den lilla farbrorn.
Ni förstår ju att detta mästerverk är flerbottnad och har ett djup som vida överstiger den vanliga barnboken. Har ni inte läst Sagan om den lilla farbrorn än så bör ni genast se till att göra det. Ni blir inte besvikna!"

Susanne