Örnis bilar

  • 89 kr

En modern klassiker! Lille Örni ligger och sover i sin säng. Då ringer hans röda telefon ? det är brandkåren som behöver hjälp. Och det är bara början!

En modern klassiker!

Lille Örni ligger och sover i sin säng. Då ringer hans röda telefon – det är brandkåren som behöver hjälp. Och det är bara början! När branden i godiskiosken är avklarad ringer bilverkstaden och behöver hjälp med bärgningsbilen och sedan behövs det någon som kan köra stora kranen i hamnen. Många behöver hjälp av Örni!   Sällan har en bilderbok fått så mycket uppmärksamhet och så många märkliga och uppskattande recensioner som ”Örnis bilar” när den kom ut första gången 1994: Får brandmän se ut på det här viset och var det inte på tok för många manliga attribut samlade på 32 sidor?   Helt klart var att Carl Johan De Geer och Jan Lööf  skapat en riktigt höjdare bland bilderböcker!


____________________________________________

Tyckt om boken:

"Mycket bra, läser den för mina barnbarn. Jag har varit yrkesförare så jag gillar boken, den är läsvärd även för oss äldre."
Alf

"Man måste inte älska bilar för att gilla den här boken. Det är en charmig historia om Örni som hjälper både brandmän och mekaniker. Men när det blir för mycket så säger han stopp. Man måste ju få vila också.
Min son är 3 år och detta är en av hans favoritböcker. Finurligt skriven, jättefint illustrerad och ett bra exempel på en bok som tar barn på allvar. Örni gör riktiga grejer men på ett barns sätt. Och resultatet är toppen! Rekommenderas varmt. Inte minst för de fina miljöbilderna från Söder i Stockholm. Kul att läsa för både barn och föräldrar."
Erik