Regn

  • 149 kr
  • 79 kr

Med ett egensinnigt och filosofiskt berättande i ord och bild låter Anders Holmer läsaren vara med och skapa sina egna historier.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen ovan får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Med ett egensinnigt och filosofiskt berättande i ord och bild låter Anders Holmer läsaren vara med och skapa sina egna historier. På varje uppslag sås ett frö i haikuform som av regnet gror till en berättelse som spirar långt bortom bokens sidor.

Genom öken och skog, bland berg och över hav, går färden runt jorden. I intensiva scener, som både rör sig framåt och stannar upp, skildras skeenden utan mitten, början eller slut. Det är liv som pågår här, där och nu, tankar som tänks, känslor som känns. Och överallt faller regnet, hur det än ser ut.

Anders Holmer är bildkonstnär och arkitekt från Bohuslän. 2017 debuterade han med bilderboken Allting händer som fick Göteborgs-Posten att utropa: "Bättre än Hellsing".

__________________________________________

Tyckt av de som läst

"Anders Holmer lyckas variera sig stort både text- och innehållsmässigt. Regn innehåller också den många lager av humor, men komiken är subtil och finns att suga upp mellan raderna av allvar och eftertanke."
Stina Nylén, Göteborgs-Posten

"Regn är en vacker och estetiskt tilltalande bilderbok där berättandet nästan är ett ickeberättande i form av varje bilduppslags scenerier."
Eva Wahlström, Ystads Allehanda

"Det här en mycket vacker och stämningsfull bok där allt från humor till stor dramatik förmedlas."
Dag Hedberg, BT

"Det är en oerhört vacker bok, både till text och till bild. Texten är kortfattad – varje uppslag består av en eller ett par haikudikter. Textens form gör att det blir en speciell rytm i läsningen, men versmåttet bidrar också till den poetiska stämningen som genomsyrar boken. De naturinspirerade bilderna är också speciella. Man skulle kunna ta vilken bild som helst ur boken, rama in och hänga på väggen. Varje uppslag är som en tavla. Varje uppslag skildrar också sin värld, sin dimension, vilket gör att boken känns rik. Den öppnar för samtal, diskussioner, vidare tolkningar, funderingar, helt enkelt en berättelse som fortsätter bortom boksidorna. Det är en allåldersbok som kan tilltala allt från små barn till gamlingar, en typisk bok som överlåter till läsaren att göra tolkningarna, vilka de än må vara. Det här är en bilderbok som utmanar fantasin och som låter läsaren vara med och skapa sina egna historier. Kanske är det ingen typisk barnbok, men varför ska inte barn få möjlighet att möta olika sorters stilar, texter, illustrationer och världar? Dessutom är det en bok att samlas kring, oavsett ålder, och låta tolkningar och funderingar mötas."
Barnboksbloggen