Räven Ralf borstar tänderna

  • 149 kr

Räven Ralf är världsmästare på att borsta tänderna. Han vet precis hur man ska borsta för att göra tänderna rena och fina. Han har till och med gjort en ypperdy

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Räven Ralf är världsmästare på att borsta tänderna. Han vet precis hur man ska borsta för att göra tänderna rena och fina. Han har till och med gjort en ypperdypperbra borsta-tänderna-ramsa. En dag när Ralf ska lära lillebror Nils att knocka tandtroll, spolar Nils ner tandborsten i toaletten. Hur ska Ralf kunna borsta tänderna nu?

Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig och Hunden Edit tvättar tassarna är de tre första böckerna i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig och tvätta händerna. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.

____________________________________________
Tyckt av de som läst:
"En bok med listiga idéer som underlättar och gör tandborstningen till en rolig aktivitet. Roligt med frågor i boken som riktar sig till läsaren. Gissa om jag fick räkna tänder och borsta superduper snabba racerbilar. I boken kan man läsa om den första tanden till att besöka tandläkaren men vad händer om tandborsten försvinner?
Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lätt läst. De olika humoristiska inslagen gör att barnen intresse hålls vid liv fast man läser om "tråkiga" vardagsbestyr. Bra att genus perspektivet finns med att familjer kan se olika ut och att man kan ha vilka kläder man vill. Böcker som borde finnas i alla hem. Jag ser fram emot och hoppas verkligen att Amanda Thörn och Tinna Ahlander gör fler böcker."
Emma

"Boken om Räven Ralf ingår i en serie böcker som gör familjebestyren roligare och lättare. En toppenidé tycker vi att ta dessa vardagsgrejer till bokens värld. För vilken förälder har inte bråkat med barnen om tandborsten, kläder eller tvätt av händer?! Tror det är faser som vi alla tvingas gå igenom. På ett både pedagogiskt och lite skojigt sätt går berättelsen igenom varför alla måste borsta tänderna. Sonen är med sina 8 år i vår, något i största laget för den här boken men det är alltid bra med en påminnelse oavsett ålder. Vi läste boken på uppvaket efter sonens operation och då var boken alldeles lagom avancerad att lyssna på. Men egentligen passar den bättre från 4-5 år och uppåt. Utöver den charmiga texten som är ganska lång för bokens målgrupp, har boken helt makalöst fina illustrationer. De är supersöta i fina milda färger. Layouten på alla tre böckerna är klockren! Hela samlingen är en perfekt present att ge bort till trötta föräldrar som behöver lite pepp i vardagsbestyren. Kan tänka mig att serien kan växa med ännu fler delar som t.e.x om mat, bad/dusch osv."
Villivonkansbooks

"Positiva tankar om tandborstning. Denna bok är en av tre nya böcker i en serie som behandlar olika rutiner i en familjevardag som ofta kan vara kantade med konflikter. I denna bok får vi träffa räven Ralf som älskar att borsta tänderna. De andra två böckerna handlar om att klä på sig och tvätta händerna.
Genom en charmig berättelse om Ralf får vi följa hans vardag och genom berättelsen inspireras barnet till tandborstning. Boken är mysig och mjuk i sin ton, där Ralfs kärlek till sin tandborste smittar av sig till barnet. Utan att det blir för präktigt så övertygas vi om tandborstningens härliga fördelar. Vi introduceras även till ett trick för att göra tandborstningen roligare som de läsande sedan kan lyfta in i sin egen vardag. Genom boken så går också författaren igenom rutinens olika delar.
Jag tycker dock att det blir lite tråkigt när Ralf och hans morfar ojar sig över de barn som inte vill borsta tänderna och pratar om att det är konstigt då de kommer lukta stink i munnen. Det kanske är bra att tydliggöra för barn men samtidigt - de barn som är tandborstvägrare (och målgruppen för boken) har förmodligen redan fått höra det i ett jobbigt bråk med sin förälder efter en lång dag. Jag är lite rädd att det uppslaget ändå drar fram skamkänslorna kring tandborstningen igen. Något jag tyckte hela övriga boken gjorde ett bra jobb med att hålla borta. I övrigt är boken så positiv och inspirerande. Nu är barn olika, vissa kanske behöver höra den detaljen och tydlighet är bra. Men kanske behöver vissa barn hoppa över just det uppslaget om man vet att man haft skambelagt bråk kring det innan, varför inte läsa att morfar och Ralf uppskattar tandborstningen så mycket då man luktar så gott istället?
Jag kan ha helt fel, men det är en fundering som dök upp här.
Boken har olika små interaktiva inslag där det lyssnande barnet görs delaktigt t.ex med frågor.
Formuleringarna är genomtänkta och överlag går boken finemang att läsa högt. Min I (5 år) uppskattade boken men kunde inte riktigt sätta fingret på vad hon uppskattade.
Tinna Ahlander har gjort ett himla fint arbete med böckernas illustrationer att böckerna enligt mig nästan går att använda som inredningsdetaljer också. Verkligen värda att låta stå framme. Samtidigt som berättelsen hela tiden stöttas upp av illustrationerna som tydliggör berättelsen än mer.
En fin bok som förhoppningsvis kan hjälpa familjer att komma ifrån auktoritärt kantade konflikter kring tandborstningen för att istället hitta ett alternativ som bygger på samarbete och lek."
Barnboksfamiljen