När Åkes mamma glömde bort

  • 89 kr

Åke håller mest på med dinosaurier när han inte råkar in i härliga äventyr, som här. Åkes mamma blir vild och galen om morgnarna.

Åke håller mest på med dinosaurier när han inte råkar in i härliga äventyr, som här. Åkes mamma blir vild och galen om morgnarna. Det ringer i hennes mobil och Åke måste skynda sig för att de inte ska komma för sent till dagis.
Men en morgon är det tyst. Åke vaknar före mamma. När han puffar på henne märker han att hon har blivit nån slags drake. "Mår du bra?" frågar Åke. "Ganska", svarar mamma. Men hon har absolut glömt bort en massa saker. Åke får tala om för henne att han ska till dagis. Och hon kommer inte ihåg hur man gör frukost, Åke får fixa den. Mamma ställer mjölken i garderoben och flingorna på toaletten, i stället för att diska slickar hon tallrikarna och somnar mitt i bäddningen. "Näe", säger Åke. "Vi får gå till sjukhuset. Dom kanske har någon medicin mot drakar."
Men vad gör man med en mamma som har blivit en drake som ska till sjukhuset?

____________________________________________

Tyckt om boken:

"En bra bok där vi kan läsa mellan raderna hur våra barn kan uppfatta oss när vi jobbar för mycket och hur vi förvandlas till något som de inte känner igen."
Ninni